Ubisoft bo ugasnil strežnike za starejše igre, s tem pa tudi dostop do DLC-jev

Založnik Ubisoft se je odločil, da je vzdrževanje strežnikov za svojo knjižnico starejših naslovov preprosto predrago, zato jih bo preprosto izklopil. To bo prizadelo kar nekaj njihovih naslovov, ki so v sebi vsebovali določene večigralske komponente, zadeva pa bo kvarno vplivala tudi na nekatere DLC-je, ki se zanašajo na verifikacijo preko strežnikov.

Ubisoft je zadevo bolj podrobno razložil na svoji uradni strani, novost pa bo izključila nekatere DLC-je pri igrah Assassin’s Creed 2, 3, Brotherhood in Liberation HD, poleg tega pa bo dodatna vsebina izginila pri igrah Far Cry 3, Silent Hunter 5, Prince of Persia: The Forgotten Sands in Driver San Francisco.

Vse zgoraj naštete igre so vsebovale tudi nekaj večigralskih prvin in v tem pogledu bosta nastradali tudi Splinter Cell: Blacklist in Anno 2070. Morda najbolj prikrajšana pri vsemu skupaj bo igra Space Junkies iz leta 2019, ki ji bodo preprosto izključili strežnike, a Ubisoft jo še vedno prodaja na Steamu – je pa tam zdaj, zaradi Steamove poletne razprodaje, trenutno znižana na 4,99 €.

Vse skupaj bo omrežno povezljivost izgubilo 15 iger, datum izklopa pa je napovedan za 1. september.

Ubisoft je podobno potezo storil že lani, ko je izklopil strežnike za igre Tom Clancy’s Rainbow Six Vegas 1 in 2, Far Cry 2 in Splinter Cell Conviction, a tokratno število izklopljenih naslovov je veliko večje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime