Stranger Things je postala najbolj gledana angleška serija v zgodovini Netflixa

Če morda slučajno še niste opazili, je na Netflix pred kratkim prispel prvi del 4. sezone serije Stranger Things. No, da bi to spregledali, bi morali živeti dobesedno pod kamnom, saj o novi sezoni čivka prav vsak ljubitelj televizije, ta vrvež pa je v zadnjih dnevih postal še bolj glasen, saj sta na Netflix prispeli še dve finalni epizodi 4. sezone.

Napad na novo sezono je bil sicer pričakovan, saj je serija že prej držala bogato število oboževalcev, ti pa so potrpežljivo čakali na nove epizode, saj je bila produkcija zaradi zapletov s koronavirusom večkrat zamaknjena. Rezultati vseh teh prestavitev so vplivali tudi na potek zgodbe, saj so najstniški igralci vmes odrasli, zaradi česar je morala serija narediti časovni preskok.

To pa gledalcev ni motilo in glede na podatke spletne strani The Hollywood Reporter je prvih sedem epizod nabralo kar 930 milijonov gledanih ur, medtem ko sta epizodi 8 in 9 k temu prispevali še 221 milijonov ur.

Končni seštevek pravi, da so gledalcu v prvih 28 dneh od izida za gledanje zapravili 1,15 milijard ur, 4. sezona Stranger Thingsa pa je s tem postala najbolj oblegana angleška serija v zgodovini Netflixa. Zaostaja samo za eno stvarjo in to je korejska serije Squid Game, ki je izšla ob perfektnem času sredi korona ukrepov in je takrat v istem časovnem obdobju nabrala 1,65 milijard gledanih ur. Očitno bo korejska drama še nekaj časa ostala na vrhu in dosežke 1. sezone zna mogoče zbiti samo prihajajoča 2. sezona.

Stranger Things bo s 5. sezono zaključil svojo zgodbo, ustvarjalca serije, brata Duffer, pa sta že napovedala ločeno serijo, ki se bo dogajala v istem svetu, a bo glede na žanr popolnoma drugačna.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime