Forspoken je bil zamaknjen v 2023

Založnik Square Enix je sprva nameraval splaviti igro Forspoken v maju 2022, a se je nato premislil in zadevo prestavil v oktober. Žal pa igra ne bo nared tudi do tega datuma, saj je založnik včeraj na Twitterju zapisal, da je bil zdaj Forspoken prestavljen v januar 2023.

Odločitev za prestavitev ni bila narejena zaradi tega, ker bi razvijalec potreboval več časa za optimizacijo, ampak je bila strateškega pomena. Kaj točno to pomeni, založnik ni želel izdati, a pravi razlog verjetno tiči v dejstvu, da je Sony včeraj uradno napovedal izid igre God of War Ragnarok, ki bo izšla novembra. Square Enix je v samo eni uri od Sonyjeve najave Forspoken prestavil na drug datum, saj je očitno mnenja, da bi jim God of War odgriznil lep del zaslužka in verjetno imajo tudi prav.

Forspoken je zanimiv že od prvega napovednika, saj je to po dolgem času povsem nova licenca Square Enixa, ki kaže ogromen in raznovrsten svet, z dokaj prepričljivo grafično podobo. Prav tako bo to prva igra, ki bo izkoristila Microsoftovo tehnologijo DirectStorage, ki jo najdemo na konzolah Xbox Series X, na PC-ju pa jo podpira samo Windows 11 in ravno Forspoken naj bi pokazal dramatično krajše čase nalaganja ogromnih stopenj.

Je pa igra pri PC-jaših povzročila tudi nekaj razburjenja, saj je to ena prvih iger, ki bo za osnovno verzijo na Steamu zase zahtevala kar 80 €. Kako bo ta nova cenovna postavka vplivala na prodajo in če ji bodo morda nato sledili tudi drugi založniki, bomo zdaj videli na začetku res natrpanega leta 2023.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime