Take-Two zahteval umik VR modifikacij za igre Red Dead Redemption 2 in GTA 5

VR igranje na PC-jih je te dni najbolj privlačno zaradi raznih modifikacij, ki navadne, “ploske” naslove preselijo VR okolico, eden najbolj popularnih modderjev na tem področju pa sliši na ime Luke Ross.

O njem smo pri nas že pisali, Luke pa je do sedaj spočel že več VR predelav, med te naslove pa lahko prištejemo velikane kot so Dark Souls, Elden Ring, GTA 5, Red Dead Redemption 2 in Mafio. Ravno pri zadnjih treh igrah pa se je zataknilo, saj si licence do teh iger lasti založnik Take-Two, ta pa je pred kratkim ustvarjalcu poslal pismo, ki od njega zahteva umik vseh teh modifikacij iz spleta, saj kršijo njihove avtorske pravice.

Luke sicer pravi, da njegovi projekti vsebujejo svojo originalno kodo in da za igranje zahtevajo originalne kopije iger, a to odvetnikov očitno ni ustavilo. In morda imajo slednji tokrat za pravdanje celo utemeljene razloge.

Luke namreč skoraj vse večje VR modifikacije ponuja izključno svojim Patreon naročnikom in od tega pošteno služi. Za spletno stran The Verge je pred kratkim izjavil, da tako od teh modifikacij zasluži okoli 20.000 dolarjev mesečno in to Take-Two-ju zagotovo ni všeč. Poleg tega te modifikacije za promocijo izrabljajo slike in logotipe iz iger Red Dead Redemption 2 in GTA 5, s čimer zopet krši avtorske pravice.

Patreon naj bi modderju ponudil direktno linijo z založnikom in Luke upa, da bodo lahko sklenili kakšen dogovor. Take-Two je znan do svojega strogega pristopa k modifikacijam, saj so v zadnjih mesecih zahtevali umik cel kup modov, ki so se tikali iger Vice City in San Andreas, malce zatem pa je izšla njihova lastna predelava GTA: The Trilogy. Morda se zdaj nekaj takšnega pripravlja tudi za VR svet?

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime