Po letih zatišja Ubisoft vendarle pokazal gusarsko igro Skull and Bones

Igralci o gusarskem naslovu iz rok Ubisofta sanjajo že vse od leta 2013, ko so se zabavali v napetih morskih spopadih igre Assassin’s Creed: Black Flag. Založnik je sicer zaznal zanimanje za piratske avanture, a namesto da bi vse to izkoristil za hitro splavitev ločenega naslova, se je ideje lotil kot upokojen lenivec in je igro Skull and Bones napovedal šele leta 2017 in jo nato vedno znova prestavljal, igralno bazo pa mu je med tem časom sunil Microsoft s svojo igro Sea of Thieves.

Ubisoft je medtem razvoj igre še enkrat zagnal, zdaj pa je programiranje napredovalo do te stopnje, da je napočil čas za prvo obsežnejšo predstavitev, to pa smo dobili včeraj v obliki igralnega napovednika, ki pokaže tiste glavne zanimivosti igre.

Kot pričakovano se bo Skull and Bones vrtel okoli izpopolnjevanja piratskih ladij, nadgrajevanja našega lika in pustošenja po razburkanem morju Indijskega ocena. Naše potovanje bomo začeli v raznih zalivih, tam pa bomo lahko sprejemali različne naloge, kovačili opremo ter se vsake toliko spustili v lov za zakladom, ki ga lahko odkrijemo samo skozi razne sledi.

Tako opremljeni se bomo nato spustili v plovbo z našo posadko, ki bo imela svojo voljo, slej kot prej pa se bo treba spustiti v boj proti drugim ladjam, te pa lahko nadzoruje umetna inteligenca ali pa živi igralci. Skull and Bones bomo lahko igrali povsem samotarsko, a Ubisoft pravi, da bomo največ zabave potegnili iz druženja z drugimi igralci, s katerimi se lahko nato spravimo v lov za bolj zaguljenimi tarčami.

Bojevanje je videti presenetljivo dobro. Izbirali bomo lahko razne tipe ladij, vsaka od teh pa bo imela svoje prednosti in slabosti. Tovorne ladje bodo denimo lahko naenkrat nosile več plena, a so bolj občutljive na topove. Bojne ladje bomo lahko opremili z orožji kot so plamenometalec in nekakšen izstreljevalec raket, a so za obračanje bolj okorne. Ladje bomo lahko potopili od daleč, a veliko več bomo izropali, če se spustimo v bitko na krovu, ni pa še jasno, ali bo naš kapetan lahko tudi sam zavihtel meč.

Ubisoft bo igro znova 10. septembra, ko se bo odvila predstavitev Ubisoft Forward, za izid pa so si izbrali nekam neroden datum 8. november, saj bo nekje ob istem času izšel tudi God of War Ragnarok.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime