MacBook Air M2 v prodajo stopi 15. julija

Apple je točno mesec dni nazaj predstavil svoj prenovljeni prenosnik MacBook Air M2, ki bo v primerjavi s predhodnikom nosil malce drugačno obliko in paleto barv, največja sprememba pa se bo zgodila pod tipkovnico, saj bo drobovje poganjal napredni čip M2, ta pa naj bi po moči prekašal M1 za okoli 40 %.

Ob prvi predstavitvi je Apple samo napovedal, da bo novi prenosnik v prodajo stopil nekje julija, zdaj pa smo končno dobili bolj specifičen datum. MacBook Air M2 bo v roke strank začel prihajati od 15. julija dalje, seveda pa bodo prednost imeli vsi tisti, ki si bodo prenosnik prednaročili, kar je po nekaterih državah že mogoče od 8. julija dalje.

Poleg M2 čipa bo novi MacBook Air vseboval malce večji zaslon, premera 13,6 palca, hkrati pa bo lažji in v širino za 20 % ožji od predhodnika. Vseeno pa vse niso dobre novice, saj Apple vztraja pri samo 8 GB pomnilnika, kar je za današnje potrebe že resnično kritična raven pomnilnika in res bi bil že čas, da bi Apple v osnovni verziji presedlal na 16 GB pomnilnika.

Seveda je tega možno nadgraditi, a bodite pripravljeni pošteno odpreti denarnico. MacBook Air M2 bo pri Američanih za osnovno verzijo zahteval 1.199 $, vendar pa so evropske cene povsem drugačne. Za Slovenijo uradnih cen med časom pisanja članka še ni, lahko pa pogledamo k Nemcem.

Tam Apple za osnovni MacBook Air M2 zahteva kar 1.499 €. Če si boste zaželeli nadgradnje na 16 GB pomnilnika, boste morali za to čast odšteti 230 €, enako pa stane nadgradnja diska iz 256 na 512 GB. Končna računica teh dveh nadgradenj privedeta ceno na skoraj dva tisočaka, kar je malce absurdno, saj bi moral MacBook Air predstavljati nekakšen uvodni prenosnik v MacBook svet in za takšno ceno dobimo že MacBook Pro-ja M2, ki pri nas nosi praktično enako ceno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime