Amazon Prime postaja dražji

Največja svetovna spletna trgovina Amazon je slaba dva tedna nazaj zaključila svojo razprodajo Prime Day in upamo, da ste jo takrat izkoristili ali pa si vsaj privoščili mesec brezplačnega testiranja naročnine Prime. Ta bo namreč kmalu postal precej dražji, kar se je sicer že zgodilo v ZDA, zdaj pa se ta trend seli tudi v Evropo.

V Sloveniji najbolj uporabljamo nemško izvedenko portala, ta pa je do sedaj mesečno stala 7,99 €, nova cena pa bo 8,99 €. Evro razlike sicer ne dela kakšne večje razlike, a ta postane bolj očitna na letni ravni, saj boste zanjo namesto 69 € zdaj plačevali 89,90 €. Tudi Amazon UK bo dvignil cene in sicer na 8,99 £ mesečno oziroma 95 £ letno, italijanska različica portala pa bo skočila iz 3,99 € na 4,99 € mesečno oziroma iz 36 € na 49,90 € letno.

Prime v Evropi že dolgo ni spreminjal svojih cen. Združeno kraljestvo je zadnjo takšno spremembo doživelo leta 2014, Nemčija v 2017 in Italija v 2018.

Amazon za dvig cen krivi inflacijo in zvišane stroške dostave, prav tako delanje filmske in televizijske vsebine za pretočni servis ni ravno poceni in zahteva dvig naročnin. Vse to je bilo pojasnjeno v e-mail sporočilu, ki so ga prejeli nekateri novinarji, a notri niso bili zapisani še drugi razlogi. Amazon je namreč v prejšnji četrtini zabeležil izgubo denarja, kar se ni zgodilo vse od leta 2015, upad dobička pa je posledica rekordnih dobičkov med časi koronavirusa, ki pa jih ni bilo mogoče držati na isti ravni. Amazon je veliko denarja vložil tudi v podjetje Rivian, ki se ukvarja z izdelavo električnih avtomobilov, to pa jim je tudi odgriznilo lep del prihrankov.

Sprememba cen bo v veljavo stopila 15. septembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime