Meta bo VR očala Quest 2 podražil za 100 €

V svetu tehnološke robe smo navajeni, da po določenem času cena starejših izdelkov začne padati, s tem pa se naredi prostor za nove verzije, ki obdržijo ceno predhodnika. Podjetje Meta se na takšna izročila požvižga in tako je včeraj pogumno napovedalo dvig cen njihovih dve leti starih VR očal Quest 2, skok v ceni pa ni niti približno zanemarljiv.

Za očala Quest 2 z 128 GB prostora boste po novem morali odšteti 399 $, za 256 GB izvedenko pa 499 $, kar je kar 100 $ več kot do sedaj. Sprememba je bila sicer zaenkrat napovedana samo za ZDA, a slovenska trgovina EIGRE.si pravi, da se bo ta cena preselila tudi k nam, tako da boste morali pri nas za Quest 2 z 256 GB prostora odšteti nekaj več kot 600 €.

Meta na svojem blogu dvig cen opravičuje z dejstvom, da so stroški proizvodnje in dostave močno narasli. Dvig cen jim bo zato omogočal nadaljnje vlaganje denarcev v razvoj svojih izdelkov in v izpopolnjevanje vizije metaversa, ki je glavno vodilo Zuckerberga.

Razlogi za podražitev se seveda nahajajo tudi drugje, a teh Meta raje ne omenja. Razvoj metaversa se je do sedaj izkazal za eno veliko črno finančno luknjo, v katero izginjajo milijoni, rezultati pa se bodo morda pokazali šele čez kakšnih deset let. To priznava tudi sam Zuckerberg, ki je v intervjuju za spletno stran RoadtoVR priznal, da bo metaverse zares razburljiv šele nekje leta 2030, ko bo veliko več ljudi uporabljalo VR sisteme.

A preden se to zgodi, se ti morajo izrazito poceniti, Meta pa gre očitno ravno v obratno smer. Podjetje bo letos razkrilo nov VR sistem, bo pa ta še dražji od Questa 2, v nedavnem prikazu trenutnih tehnologij v razvoju pa lahko vidimo hudo zanimive stvari, a vse so še v prototipnih fazah, ki verjetno spet ne bodo ravno poceni.

Skok cen se bo zgodil že 1. avgusta in če boste od takrat do 31. decembra kupili nova VR očala Quest 2, potem vam bo Meta zraven častil brezplačno kopijo igre Beat Saber, ki drugače zase zahteva 30 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime