Guillermo del Toro pokazal dražilnik za svojo verzijo Ostržka

Čemu je v zadnjih dveh letih Ostržek postal tako presneto popularen, medtem ko je prej leta sedel pozabljen v zaprašeni Geppettovi delavnici, vam ne bi znal povedati. A dejstvo ostaja, da smo že dobili dokaj nenavaden film in da trenutno nekdo dela na temačni igričarski verziji, ki močno spominja na Bloodborne.

Svojo vizijo Ostržka poskuša uresničiti tudi dobro znani režiser Guillermo del Toro, ki se ga spomnimo po filmih The Shape of Water in Pan’s Labyrinth, v igrah pa je plodno vlogo igral pri uresničitvi projekta Death Stranding. Guillermov poskus oživitve Ostržka se imenuje preprosto Guillermo del Toro’s Pinocchio, režiser pa je povedal, da je na njem delal leta in da je dolgo iskal pravega partnerja in tega je naposled našel v pretočnem servisu Netflix.

Prvi dražilnik nam pokaže prelestno grafično podobo, Guillermo pa se je namesto navadne CGI animacije odločil za tehniko stop-motion, tako da je nekdo po cele dneve premikal figurice pred kamero, kar na koncu izdavi res unikatno izkušnjo – kot da bi gledal risanko, ki ima nekam nizko število sličic na sekundo.

Zgodba bo tista klasična, tako da sosledje dogodkov znotraj filma ne bo presenetilo nikogar. Geppetto bo zopet osamljen in ravno zato bo ustvaril svojega lesenega prijatelja Ostržka, ta pa bo nato poskušal odkriti svoje mesto med ljudmi iz mesa in krvi.

Guillermo je v film privabil tudi nekaj večjih imen. Ostržka bo glasovno upodobil Gregory Mann, David Bradley bo Gepetto, Tilda Swinton bo Fairy, za glas Cricketa pa bo poskrbel Ewan McGregor. Film bo vseboval še druge Hollywoodske zvezdnike, med katere lahko prištejemo Christopherja Waltza, Cate Blanchett in Finna Wolfharda.

Guillermo del Toro’s Pinocchio izide decembra letos, a to ni edini Ostržek v 2022. Disney dela namreč na svoji verziji, ki prav tako vsebuje velika imena, njegov projekt Pinocchio pa bo na pretočni servis Disney+ prispel septembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime