Igro prestolov bomo naslednji mesec končno lahko gledali v ločljivosti 4K

HBO me je presenetil z nedavno najavo, da bomo lahko njihovo nekdaj močno cenjeno serijo Igro prestolov od naslednjega meseca dalje spremljali tudi v ločljivosti 4K. Namreč vse do sedaj sem bil prepričan, da je zadeva že bila ponujena v tej ločljivosti, saj gre navsezadnje za eno njihovih najbolj popularnih licenc in bi tak prehod morala storiti že zdavnaj.

A temu ni bilo tako. Igro prestolov smo do sedaj lahko spremljali le v HD ločljivosti, ki praviloma znaša 1920×1080 piklsov, vsemu temu pa je bil dodan še prostorski zvok 5.1. 4K ločljivost je bila sicer na voljo, a samo ob nakupu dražjih fizičnih Blu-rayjev, ti pa strošek lahko hitro dvignejo čez 100 €, saj je Igra prestolov bila na sporedu 8. sezon, vsaj dve od teh pa bi gledalci raje čimprej pozabili.

Če ste morda iskali izgovor za ponovni ogled, potem vam ga je zdaj HBO dostavil. Serijo bomo avgusta na pretočnem servisu HBO Max gledali v ločljivosti 4K, poskrbljeno pa bilo tudi za HDR prikazovanje Dolby Vision, pri zvoku pa nas bo zabavala podpora za Dolby Atmos. Morda bo HDR razrešil eno dokaj zoprno bitko v zadnji sezoni, ki je bila povsem pretemna, a nekako v to dvomimo.

Ta “predelava” gre seveda na račun prihajajoče serije Zmajeva hiša, ki bo premiero doživela 21. avgusta in HBO želi ljudem zopet vzbuditi zanimanje za dogajanje znotraj Westerosa. K sreči pri Zmajevi hiši na takšno predelavo ne bo treba čakati, saj bo ta že od začetka ponujala ločljivost 4K in vse bombončke, ki spadajo zraven.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime