Igralec, ki je v Diablo Immortal zapravil 100k dolarjev, se zdaj pritožuje, da nima s kom igrati

Diablo Immortal je trenutno tista igra, ki jo nekateri sovražijo iz dna srca. Zadeva gre še posebej na živce vsem oboževalcem Diablo franšize, ki so Immortal preklinjali že od prve najave, zaradi njene F2P nravi in zanašanja na mikrotransakcije pa so jo ob izidu samo še bolj zasovražili.

A razvijalcu Blizzardu se te dni lahko samo smeje, saj je igra v samo osmih tednih od izida zaslužila že več kot 100 milijonov dolarjev dobička. In večino tega denarja so prinesli igralci, kot je YouTuber jtisallbusiness, tem pa v svetu F2P iger pravimo kiti oziroma “whales”.

Takšni igralci namreč preprosto ne znajo zadržati svoje želje po zapravljanju in v igre zlijejo tisoče in tisoče evrov. Jtisallbusiness je tako v Diablo Immortal hitro začel vlivati enormne količine denarja in do sedaj je v svojega Barbariana vložil že kar preko 100.000 dolarjev. Takšno zapravljanje mu je seveda omogočilo pridobitev skoraj božjega lika, ki je v PvP igranju proti drugim igralcem prava zverina in njegov Barbarian je že tako nadgrajen, da je vse skupaj že videti kot igranje z vključenimi goljufijami.

Vendar pa se je jtisallbusiness zapletel v nepričakovano težavo. Njegov klan OneTimes namreč trenutno sodeluje v dogodku Rite of Exile, a jtisallbusiness se jim ne more pridružiti. Za sodelovanje moraš namreč opraviti vsaj en obračun znotraj PvP Battlegroundsa, vendar pa jtisallbusiness ne more več dostopati do PvP vsebine.

Diablo Immortal namreč pari igralce med sabo glede njihovo moč in uspešnost v PvP-ju. Z zmagami si igralci dvigujejo svoj MMR oziroma “match-making rank”, jtisallbusiness pa je tega dvignil tako visoko, da ga igra zanj preprosto ne najde primernega soigralca, ki bi bil na isti stopnji kot on.

Rezultat tega je, da jtisallbusiness zdaj ne more v dogodek Rite of Exile, kar je velik problem, saj je to zaključna vsebina igre, YouTuber pa je na njo računal, saj drugače svojim gledalcem nima za pokazati ničesar novega. S tem mu pada tudi dobiček in tako je investicija 100k dolarjev nenadoma postala povsem brezpredmetna, jtisallbusiness pa za svojo zagato nima odgovorov.

YouTuber je stal v PvP vrsti celo 72 ur, a vmes ni našel niti ene primerne partije za igranje. Jtisallbusiness je sicer že kontaktiral Blizzard kakšen mesec nazaj in razvijalec mu je obljubil, da bo zadeva popravljena, a zaenkrat rešitve še ni na vidiku. Zdaj razmišlja o tem, da bi od Blizzarda zahteval vračilo denarja, a skeptik v meni pravi, da mu bo razvijalec v odgovor poslal samo emotikon skomiga z rameni.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime