HBO Max naj bi se znašel v resnih težavah

Pretočni servis HBO Max je v naše konce prispel slabega pol leta nazaj, a morda se v naših življenjih ne bo dolgo obdržal. Pojavlja se namreč čedalje več govoric, da se naj bi HBO znašel v velikih težavah in da bo lastnik servisa Warner Bros. Discovery kmalu začel z množičnim odpuščanjem, zraven pa bo preklical še cel kup projektov v obliki nastajajočih filmov in serij.

Spletna stran The Wrap poroča, da naj bi bilo odsekanega kar 70 % osebja, ki ustvarja vsebino za HBO Max. Warner Bros. Discovery se bo osredotočil samo na garantirane uspešnice, kot je denimo prihajajoča Zmajeva hiša, medtem ko bo vse ostalo odsekano. HBO bo še vedno obstajal, a očitno v veliko manjšem obsegu, novi šef David Zaslav pa namerava pod eno streho združiti pretočna servisa Discovery+ in HBO Max, le da bo Discovery nosil glavno vlogo, HBO pa bo v bistvu na koncu samo en zavihek znotraj menija.

Zaslav je namreč investitorjem obljubil 14 milijard dolarjev dobička, saj je Discovery ob nakupu Warnerja podedoval tudi 55 milijonov dolga. Čas je tako za drastične ukrepe in ti so že vidni v praksi.

Prvi takšen prihranek je prišel v obliki nedavne novice o preklicu serije Batgirl, ki je za razvoj zapravila 90 milijonov dolarjev in je bila praktično že dokončana, a je na televiziji ne bomo ugledali nikoli. HBO Max je nato odstranil še 6 filmov, ki so bili na HBO Maxu na voljo kar nekaj časa, zdaj pa so bili tiho umaknjeni. Seznam teh filmov je sledeč:

  • Moonshot 
  • Superintelligence
  • The Witches
  • Lockdown 
  • An American Pickle
  • Charm City Kings

Izida ne bo doživel nisi film House Party, v katerem bi morala glavno vlogo prevzeti košarkar LeBron James, HBO Max pa je tudi preklical seriji Gordita Chronicles in Made for Love.

Zaslav naj bi novo pot pretočnega servisa najavil pri naslednjem finančnem poročilu, prihranke pa naj bi narekovala vsebina servisa Discovery+. Ta je znan po produkciji resničnostnih šovov tipa 90 dni do poroke, ki se jih da ustvariti za drobiž, a v blagajne prinesejo ogromno denarja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime