Originalna trilogija STALKER iger naj bi kmalu prispela na konzole

Razvijalec GSC Game World trenutno pridno dela na igri Stalker 2: Heart of Chornobyl, ki bi morala po vseh pravilih že iziti, a je trenutna vojna med Ukrajino in Rusijo botrovala zamiku v 2023. Morda pa bomo že prej obiskali postapokaliptično okolico Černobila, saj so se včeraj pojavile govorice, da naj bi GSC Game World načrtoval izid originalne trilogije iger Stalker na konzolah Xbox in PlayStation.

Vse ni ostalo samo pri besedah, saj smo dobili tudi igralni posnetek, ki pokaže enako igro, ki pa ima spremenjen uporabniški vmesnik, kateri je prirejen igralnim ploščkom. Bližnjice pri dialogih bomo izbirali preko gumbov, za orožja pa bo poskrbel radialni meni, ki omogoča hitro izbiro orožja ali pripomočkov, kot sta denimo daljnogled in vijak – slednji je hudo priročen za iskanje anomalij.

Predelava naj bi bila spočeta na nadgrajeni verziji originalnega pogona X-Ray, na njej pa naj bi delal ločen, zaenkrat neznan razvijalec, medtem ko naj bi GSC Game World samo nadzoroval projekt. Poleg originalne igre Shadow of Chernobyl naj bi predelavo doživeli tudi nadaljevanji Clear Sky in Call of Pripyat, ni pa še jasno, če bomo vse tri igre prejeli posamično ali pa v nekakšnem paketu.

Zanimivo bo videti, kako bodo originalne Stalker igre doživele prehod na igralne ploščke. Trojica naslovov je namreč znana po svoji težavnosti in igre od vas zahtevajo resnično natančno merjenje, saj velikokrat štejejo samo streli v glavo, vse ostalo pa je največkrat samo tratenje streliva. Igralni ploščki tako natančnega merjenja praviloma ne omogočajo, zato bo morda neznani razvijalec tudi malček spremenil igralno formulo ali pa vpeljal nekaj samodejnega merjenja.

Vir teh govoric sicer pravi, da bomo najavo projekta dobili šele enkrat v 2023, malce pred izidom nadaljevanja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime