Potezna strategija v kavbojskem svetu Hard West 2 zdaj na voljo za igranje

Zaradi nekega razloga so trenutno izjemno popularne kavbojščine, ki jih igramo iz izometrične perspektive in vsebujejo nekaj nadnaravnega. Nekaj časa nazaj smo se zabavali ob bolj povprečnem naslovu Weird West, v sistemu zgodnjega naslova nas trenutno zabava Blood West, za letos pa pričakujemo še tretjeosebni Evil West.

Nekaj ur nazaj je izšel še predstavnik divjega zahoda, gre pa za nadaljevanje igre Hard West iz leta 2015. Slednja igra je ob izidu požela bolj mešane ocene, večina pritožb pa je letela na resnično visoko težavnost, zaradi katere je veliko igralcev obupalo kmalu po uvodnem scenariju. Hard West 2 poskuša popraviti vse zamere predhodnika in igra je se je glede na prve ocene kar dobro odrezala, saj na Metacriticu nosi oceno 75.

Hard West 2 je potezna strategija v slogu igre X-COM 2, le da tule ne boste gradili baze, ampak boste s pomočjo konja in kočije raziskovali različne predele mape, vaše avanture pa se ne bodo vrtele samo okoli vihtenja revolverjev in vohanja smrdečih fig iz zadnjic konjev, ampak vas bo zgodba popeljala tudi čez nekaj nadnaravnih elementov. Zgodba bo sledila ostrigam junaka Gina Carterja, ta pa se bo s svojo tolpo odločil oropati legendaren zaklet vlak, ki pa nosi ogromno količino zlata. Stvari se seveda zapletejo in že imamo izgovor za novo daljšo avanturo.

Ena od posebnosti Hard West 2 je sistem Bravado. Ta nam namreč ob vsakem uboju sovražnika povrne vse točke za poteze in obnovi sposobnosti, kar je moč taktično zelo dobro izkoristiti. Med igranjem boste tudi nadgrajevali svoje sposobnosti in nabirali zaupanje vaših kompanjonov, to pa bo omogočalo razvoj novih posebnih potez.

Hard West 2 je na voljo samo za PC, na Steamu se prodaja po ceni 22,49 €. Razvijalec na žalost ni poskrbel za podporo igralnih ploščkov, tako da se boste morali v igranje spustiti skozi navezo tipkovnice in miške.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime