Potezna strategija Marvel’s Midnight Suns zopet prestavljena

Potezne strategije bodo letos dobile nekaj novega življenja, saj je izšlo ali pa izide kar nekaj naslovov tega žanra, ki ga je sprva obnovil razvijalec Firaxis in sicer leta 2012, ko je v obtok poslal igro XCOM: Enemy Unknown. Tega je nasledil dobro sprejeti drugi del, a še preden bomo na naše PC-je in konzole prejeli trilogijo te franšize, nam bo Firaxis dostavil nekaj drugega. Razvijalec namreč že dlje časa skupaj sestavlja kodo za igro Marvel’s Midnight Suns, ki se bo igrala podobno kot XCOM, le da bomo tokrat pod prsti nadzorovali znane Marvelove junake, potezno formulo pa bo dodatno začinil sistem kart.

V Marvel’s Midnight Suns bi se praviloma že morali zabavati, saj je bil prvoten izid začrtan za marec letos, a ga je založnik Take-Two nato prestavil na oktober, saj so razvijalcu želeli dostaviti potreben čas za piljenje vseh igralnih osnov. Zdelo se je, da je ta datum zakoličen v kamen, saj smo prejeli že nekaj konkretnih igralnih napovednikov in igra je bila videti nared.

Žal pa smo se ušteli. Razvijalec je na Twitterju zapisal, da so se odločili datum zamakniti, kakšnega posebnega razloga za zamudo pa niso podali. Založnik Take-Two je v svojem finančnem poročilu zapisal, da bo Marvel’s Midnight Suns izšel v fiskalnem letu 2023, ta pa traja vse do marca 2023. Igra bo izšla enkrat v tem obdobju, tako da še vedno obstaja možnost, da jo bomo igrali letos, a če zadeva skoči v naslednje leto, potem nas čaka zamik v obliki šestih mesecev, kar pomeni, da je pri razvoju nekaj šlo hudo narobe.

Spremenjen je bil tudi potek izida glede na platforme. Marvel’s Midnight Suns bo najprej izšel na PC-ju in konzolah PlayStation 5 in Xbox Series X, medtem ko bodo lastniki starejših konzol PlayStation 4, Xbox One in Nintendo Switch na svojo verzijo morali počakati še nekoliko dlje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime