Tudi Half-Life 2 bo skočil v VR pogled, a le preko modifikacije

Half-Life: Alyx še vedno velja za najbolj izpopolnjeno VR igro in res bi bilo fajn, da bi se Valve malce zmigal in morda spočel uradni predelavi prvih dveh delov v virtualno resničnost. Seveda kaj takšnega za njih ne pride v poštev, saj v temu ne bi bilo dovolj denarja, zato je treba počakati na modderje, ti pa so zdaj v zadnjih stadijih razvoja predelave drugega dela, ki bo nosil preprost naslov Half-Life 2: VR.

Na modifikaciji dela ekipa The SourceVR Mod Team, ti pa so nam že nekaj časa nazaj pokazali obsežen igralni posnetek, ki v VR pogledu poustvari uvodno stopnjo igre. Modderji niso samo prenesli igre v VR okolico, ampak so poskrbeli tudi za podporo namenskim igralnim ploščkom, tako da boste lahko realistično mahali s pištolo po zraku in z lomilko udrihali po nasprotnikih. Dodana je bila tudi podpora za prostoročno premikanje, tako da se boste med strelskimi obračuni skrivali za zabojniki ter tako skoraj povsem zaščiteni sejali smrt naokoli.

Zadeva je videti presenetljivo dobro, a žal se zdi, da razvijalcu ni uspelo vgraditi mehanike gravitacijskih rokavic, s katerimi se je ponašala igra Alyx, to pa nam je močno poenostavilo pobiranje okoliških predmetov. Pod vprašaj so postavljene določene sekvence vožnje, saj vam lahko ob njih hitro postane slabo. Razvijalec sicer pravi, da bomo pri vožnji lahko skrčili vidni kot ali pa v teh sekvencah preklopili v tretjeosebni pogled, oboje pa bi morala pomagati tistim igralcem, z bolj občutljivimi želodci.

Half-Life 2: VR se počasi približuje izidu, a končnega datuma zaenkrat še nimamo. Modifikacija bo septembra skočila v odprto beto, več informacij pa najdete na uradni strani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime