Alone in the Dark se vrača in to v obliki predelave izvirnika

Naše prerokbe so se izkazale za resnične in franšiza Alone in the Dark se po sedmih letih zatišja zopet vrača na naše zaslone. Kako po sedmih, porečete, če pa ste v prejšnjem članku zapisali, da je zadnja igra izšla leta 2008? No, prejšnji založnik Atari je tistega leta resda spočel še zadnji, klasični Alone in the Dark naslov, a v letu 2015 so izvrgli še Alone in the Dark: Illumination, sodelovalno večigralsko streljačino, ki je bila tak poraz, da smo na njo preprosto pozabili.

Upamo, da se to ne bo zgodilo z novim naslovom, ki je bil napovedan nedavno in bo nosil preprost naslov Alone in the Dark. Gre namreč za popolno predelavo izvirnika iz leta 1992, na njem pa dela razvijalec Pieces Interactive. Sledili bomo igralnemu dvojcu junakov Emily Hartwood in Edwardu Carnbyju, pred njima pa se nahaja težka naloga. Emily je namreč izgubila strica, zato naveže stike z detektivom Edwardom, nato pa ju pot vodi v vilo Derceto, ki je nekoč gostila ljudi, s težkimi duševnimi motnjami. Ti so očitno še vedno tam, družbo pa jim dela lep nabor nadnaravnih pošasti, tako da nas čaka kar nekaj bojevanja, reševanja ugank in raziskovanja teme.

Igra se bo dogajala leta 1920, dom Derceto pa se nahaja sredi močvirja, tako da bomo dobili slastno temačno atmosfero žanra, ki ga Američani imenujejo “southern gothic”. Zgodba zna biti dobra, saj bo za njo poskrbel Mikael Hedberg, ta pa se je podpisal pod takšne uspešnici kot sta Amnesia: The Dark Descent in SOMA.

Alone in the Dark žal še nima datuma izida in stavimo da bo, tako kot očitno vse igre, izšel enkrat naslednje leto.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime