A Plague Tale: Requiem bo veliko bolj nasilen kot pa predhodnik

Igra A Plague Tale: Innocence je bila ena od lepših presenečenj leta 2019 in je razvijalca Asobo Studio posadila med studie, čigar projektom je vredno nameniti pozornost. Po nepričakovanem uspehu prvega dela je založnik Focus Entertainment razvijalcu hitro naložil nalogo razvoja nadaljevanja in zdaj je to, tokrat podnaslovljeno Requiem, samo še dva meseca od izida.

Asobo je za nas pripravil daljši napovednik, ki bolj razloži igralno formulo nadaljevanja. A Plague Tale: Requiem bo v glavni vlogi zopet postavil iznajdljivo deklino Amicio in njenega brata Hugota, ki sta po grozovitih dogodkih originala končno zaživela malce bolj normalno življenje. A svet je še vedno poln nevarnosti in bolezen znotraj Hugota spet ne da miru, zato se bosta morala z Amicio podati na pot, ki je prežeta z nevarnimi podganami in vojaki, ki so nam vedno radi za petami.

Amicia se bo še vedno morala največkrat zanašati na prikrito smukanje izza hrbtov prežečih nasprotnikov in vsake toliko bo morala na njih naščuvati podgane. A Amicia tokrat ne bo tako nebogljena in nadaljevanje bo očitno bolj akcijsko od predhodnika, kjer velikokrat nismo imeli na agresijo nasprotnika nobenega pravega odgovora. V tej avanturi se bomo vojakom prikradli za hrbet in jih dodobra naluknjali z nožem, jih streljali s samostrelom in jih preko frače preprosto zažgali.

Zadeva je videti presneto nasilna, Asobo pa ni šparal niti z groteskno okolico, ki bo zopet temačna, polna na pol razpadajočih trupelc in krvi, ki bo tekla v potokih.

A Plague Tale: Requiem izide 18. oktobra za PC in trenutni konzoli PlayStation 5 ter Xbox Series X, na Nintendo Switchu pa boste lahko zadevo preigravali preko oblaka.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime