The Chronicles of Myrtana prepričljivo osvojil naslov najboljše modifikacije zadnjega desetletja

The Chronicles of Myrtana je modifikacija za igro Gothic 2 in zadeva je tako obsežna ter naravnost slastna, da smo jo uvrstili na seznam najboljših iger leta 2021. Spletna stran ModDB pa je mnenja, da si The Chronicles of Myrtana zasluži veliko večjo nagrado in zaradi tega ji je podelil laskavi naslov najboljšega moda, ki je izšel v zadnjih desetih letih.

ModDB te dni praznuje svoje 20. leto obstoja in za te namene so vsi uredniki strani izbrali svojih 5 najljubših modifikacij, ki so izšle v zadnjem desetletju. Največ glasov si je na koncu nabrala modifikacija The Chronicles of Myrtana, ki je na koncu dobila več točk, kot pa vsi ostali modi skupaj.

In ta laskavi naslov si zadeva vsekakor zasluži. Avtorjem iz Poljske ni uspelo samo pričarati tisti nezgrešljivi občutek Gothic iger, ampak so tega v marsikaterem pogledu tudi presegli. Vpeljali so namreč povsem novo zgodbo in lokacije ter čisto nove mehanike, kot je denimo napredno kovačenje orožja in puščic, nove frakcije, oklepe in igralne mehanike, ki so ostareli pogon pripeljali do skrajnih zmožnosti. Ena naloga nas denimo pošlje v lov za nevarno zverjo z drugimi lovci, vsak od vas pa ima svoj rog, v katerega zapihate, ko zver odkrijete. Sredi naloge tako lahko slišimo zvok roga sredi gozda in se moramo po njem orientirati, preden najdemo našo tarčo. Česa takšnega ni znala pričarati niti razvijalec Piranha Bytes, zgodba pa je dejansko tako zanimiva, da vas bo vlekla skozi celotno izkušnjo, ki zna trajati tudi skoraj 100 ur.

Edini minus moda je zvočno podajanje. To je namreč na voljo zgolj v poljščini in razvijalcu je celo uspelo privabiti nekaj govorcev, ki so nas zabavali v originalnem Gothicu 2. Vendar pa zvočnega podajanja v angleškem jeziku ne boste našli, tako da poslušanje poljščine zahteva nekaj privajanja.

The Chronicles of Myrtana je pravi fenomen, ki bi si dejansko zaslužil svoje lastno nadaljevanje ali pa kakšen DLC. Žal so avtorji povedali, da se jim s pogonom Gothica ne da več ukvarjati, a so hvaležni za vso podporo igralcev in nagrade, ki kar nočejo nehati deževati.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime