Trans streamerka, kljub selitvi, nadlegovana s strani skupnosti in policije

Kot smo že poročali imajo ameriški streamerji velike preglavice z zdaj že dolgoletnim pojavom “swattanja”, kjer gledalec izsledi domači naslov streamerja in nato lokalni policijski postaji poda lažno prijavo, zaradi katere se nato na naslov poda posebna policijska enota. Zadeva ni samo hudo nadležna, ampak tudi nevarna, saj posebna enota vstopi v dom z dvignjenimi puškami, saj verjamejo, da se znotraj nahaja oborožena in nevarna oseba.

Tarča takšnih napadov so praktično vse streamerji, še bolj pa so izpostavljeni vsi zagovorniki in aktivisti LGBTQ skupnosti, ki je še posebej v igričarskih krogih reden predmet razprav in dviganja prahu. S tem se že dolgo bori trans streamerka Clara “Keffals” Sorrenti, ki opozarja na nepravice do vseh trans streamerjev, zaradi tega pa je že večkrat postala tarča napadov.

Zadeve so vrhunec dosegle 5. avgusta, ko je nekdo izvohal njen domači naslov v Kanadi in ji na dom poslal posebno enoto policije. Ta jo je zbudila, medtem ko je bila še v postelji in prva stvar, ki jo je zagledala, potem ko je odprla oči, je avtomatska puška, naperjena v njeno glavo.

Lažna prijava je bila podana preko e-mail sporočila, v tem pa je pisalo, da ima Clara orožje in je ubila svojo mamo in da namerava napasti tudi druge. Policija je zasegla računalnike in telefone, ki so pripadali njej in njenemu zaročencu, to pa ji je povzročilo ogromno finančne škode. V YouTube posnetku, ki je podrobno razložil celoten postopek aretacije, je Clara še razložila, da so jo policisti ves čas klicali po njenem prejšnjem “mrtvem” imenu Roberts, čeprav je že dvakrat legalno spremenila svoje ime.

Clara je bila na koncu le izpuščena na prostost in hitro ji je postalo jasno, da na tem domu ni več varna. S svojim zaročencem sta začela iskati nov dom in vmes sta se zatekla v hotele, Clara pa je nadaljevala s streamanjem. A tudi tam nista bila varna. Nekdo je med njenim prenosom v živo razbral znamko posteljnine v ozadju, nato pa je to primerjal z vsakim hotelom v njeni okolici, dokler ni našel ujemajočega zadetka. Nato ji je na njen naslov poslal kup naročil pic, kjer je zopet uporabil njeno mrtvo ime, naslov pa je nato podelil še na neslavnem forumu Kiwifarms.

Za zaročencem sta nato morala spet zapustiti hotel in Clara zdaj pri svojih prenosih v živo uporablja zeleno ozadje, ki zakrije vse pohištvo, saj noče, da bi spet kdo izvohal njeno lokacijo. Skupaj je sestavila opremo, ki jo lahko zlahka pospravi v nahrbtnik, tako da lahko streama kjer hoče in se nato brž preseli, vsak stream pa je narejen preko VPN povezave. Ne stanuje več v hotelih, ampak se zanaša na Airbnb ponudbe, ki jih za njo najame nekdo drug.

Kljub vsem težavam pa se Clara ne boji spletnih nadlegovalcev. Njen aktivizem je vsak dan glasnejši, zagnala pa je tudi GoFundMe kampanjo, ki je do sedaj nabrala 93k dolarjev, vsa ta sredstva pa bodo romala na račun njene legalne bitke proti zatiranju LGBTQ skupnosti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime