Red Dead Redemption 1 lahko zdaj na PC-ju poganjamo s preko 100 sličicami na sekundo

Razvijalec Rockstar Games zaradi nekega načina nikakor noče kavbojščino Red Dead Redemption preseliti na PC ali pa vsaj stvar spraviti na novejše konzole, v višji ločljivosti. RDR sicer lahko igramo na vseh novejših konzolah, a moramo sklepati kompromise. Igra je na konzolah PlayStation 4 in 5 na voljo preko pretočnega igranja znotraj servisa PlayStation Plus, vendar boste poganjali verzijo za PlayStation 3, ki teče v ločljivosti 720, sličice na sekundo pa ji redno padejo pod 30.

Na konzolah Xbox je situacija malce drugačna, saj je Microsoft sam poskrbel za optimizacije, tako da lahko na Xbox One in Xbox Series X zadevo dejansko lahko poganjate v ločljivosti 4K in to pri 60 sličicah na sekundo.

Rockstar pa nikoli ni spočel uradne predelave za PC. O tem naj bi razmišljal, a se je zaradi slabih kritik predelave GTA Trilogy Definitive Edition premislil in razvoj predelave preklical. Računalničarjem tako ne ostane drugega kot pa zanašanje na emulatorje in čeprav preko teh Red Dead Redemption lahko poganjamo, je optimizacija podpovprečna, saj je to izjemno zahteven naslov za emulacijo.

Razvijalcem emulatorja konzole Xbox 360, z uradnim imenom Xenia, pa je pred kratkim uspel nov preboj. Xenia je prejela zajetno posodobitev, ki je dvignila sličice na sekundo kar nekaj naslovom, najbolj pa je na optimizaciji pridobil ravno Red Dead Redemption.

Tega lahko zdaj poganjamo pri več kot 100 sličicah na sekundo in to v ločljivosti 4K. Canary je posebna različica Xenia emulatorja in jo lahko izmaknete tule, zraven pa boste morali namestiti še tale popravek, ki omogoča višje sličice na sekundo. Te mestoma kar poletijo in sredi puščave številka naraste celo na 144, znotraj mest in večjih naselbin pa zadeva malce upade, a je še vedno impresivna.

Kaj vse zmore emulator si lahko ogledate na zgornjem posnetku, a vse niso dobre novice. Ustvarjalec videa je namreč emulator poganjal na procesorju Intel i9-12900K ter grafični kartici RTX 3080 Ti, kar niso ravno vsakdanje komponente. Pri emulaciji največ šteje procesor in če imate novejšega, pa čeprav je malce šibkejši od 12900K, se lahko še vedno pozabavate v igranju, le da boste morali ciljati na manjše število sličic na sekundo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime