PlayStation 5 se je podražil za 50 €

Konzola PlayStation 5 bo kmalu praznovala 2. obletnico, a zadeva pri nas še vedno ne dohiteva povpraševanja, tako da je na fizičnih policah še nekaj časa ne boste videli. Zaloge se sicer počasi izboljšujejo, a če konzole do sedaj še niste kupili, potem boste morali zdaj za privilegij igranja morali plačati višjo ceno.

Sony je namreč pred kratkim najavil dvig cen konzol PlayStation 5 in to ne za drobiž. Nova cena je namreč višja kar za 50 €, sprememba pa bo doletela tako digitalno, kot tudi polno verzijo, ki ima v sebi tudi bralnik Blu-ray ploščkov.

Digitalna verzija konzole bo tako skočila iz cene 399,99 € na 449,99 €, medtem ko bo polna verzija skočila iz 499,99 € na 549,99 €. Spremembe naj bi začele veljati takoj, tako da lahko pričakujete dvig cen tudi pri slovenskih ponudnikih in če morda naletite še na nekoga po stari ceni, je zadevo pametno čim prej izkoristiti.

Sprememba cen se je zgodila v Evropi, Združenem kraljestvu, Kitajski, Japonski, Mehiki, Kanadi in Avstraliji, Američani pa so se za zdaj izognili podražitvi. Sony na svojem blogu za dvig cen navaja visoko inflacijo in zahtevne ekonomske pogoje, zaradi česar je bila podražitev neizogibna.

Igranje iger na novi konzoli že zdaj ni bilo poceni. Sony je namreč vsem svojim ekskluzivam nadel novo ceno 80 €, temu trendu pa sledijo tudi nekateri drugi založniki, tako da zna kmalu igranje najnovejših naslovov postati stvar, ki se je bodo lahko lotili samo izbranci, medtem ko bodo drugi primorani v čakanje razprodaj.

Konkretno podražitev je nekaj časa nazaj spočelo tudi podjetja Meta, ki je svoja očala Quest 2 začelo prodajati po 100 € višji cenovni postavki in kdo ve, kdo bo svoje izdelke podražil naslednji.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime