Blizzard bo v igri Diablo 2 spremenil zaimke herojev in internet je seveda razburjen

Razvijalec Blizzard je za igro Diablo 2: Resurrected na PTR strežnike vpeljal posodobitev 2.5, ta pa je s sabo pripeljala cel kup sprememb in nove vsebine.

Najbolj zanimiva novost se imenuje Terror Zones, ta pa namerava malce popestriti vaše stopnjevanje lika do številke 99. Zadevo bo lahko igralec poljubno omogočil ali pa izključil, ta nova igralna mehanika pa bo vsako uro na poljubno stopnjo vpeljala novo hordo demonskih nasprotnikov, ki bodo še posebej težavni. Ti demoni bodo razdeljeni na različne tipe, ki bodo nekaj stopenj nad vami in se bodo delili na različne težavnosti:

Težavnost “Normal”

  • Base +2 stopnji nad igralcem – vse do stopnje 45
  • Champion +4 stopnje nad igralcem – vse do stopnje 47
  • Unique +5 stopenj nad igralcem – vse do stopnje 48

Težavnost “Nightmare”

  • Base +2 stopnji nad igralcem – vse do stopnje 71
  • Champion +4 stopnje nad igralcem – vse do stopnje 73
  • Unique +5 stopenj nad igralcem – vse do stopnje 74

Težavnost “Hell”

  • Base +2 stopnji nad igralcem – vse do stopnje 96
  • Champion +4 stopnje nad igralcem – vse do stopnje 98
  • Unique +5 stopenj nad igralcem – vse do stopnje 99

Pobijanje teh demonov vam bo prineslo dodatne izkušnje, ves zaklad, ki bo padel iz njihovih riti, pa bo primeren njihovim stopnjam.

Vse to se sliši hudo zanimivo, a Blizzard je spočel še kup manjših sprememb, ena od njih pa je celo tako majhna, da bo v igri samo spremenila nekaj teksta, a je kljub temu spočela cel vihar pritožb.

Blizzard namreč namerava spremeniti tudi vse zaimke herojev, ki so jih igralci že ali pa jih še bodo ustvarili. Do sedaj so bili liki tipa Barbarian, Necromancer, Amazon in Sorceress razdeljeni na zaiimke “she/her” in “he/him”, zdaj pa bodo vsi ti zaimki zamenjani za nevtralni “their”. Blizzard želi s tem odpraviti spolno binarnost in igranje narediti bolj prijazno LGBTIQ skupnosti, a to vsem ni po godu.

Na Blizzardovih forumih se je takoj razvila obsežna debata, kjer se poziva, da naj bo tisti, ki je uvedel to spremembo, takoj odpuščen. Drugi spet obtožujejo Blizzard, da rine spremembe v klasične igre, ki tega ne potrebujejo in da je njihova Sorceress ženskega spola, pa če se vsi postavijo na glavo.

Zaradi vsega tega je nastala ločena tema, ki zagovorniki LGBTIQ pravic prosijo Blizzard, naj začne malce bolj nadzorovati svoje forume. Spremembe znotraj igre sicer pozdravljajo, a treba je spremeniti tudi miselnost in obnašanje ostalih uporabnikov ter izničiti sovražni govor, ki ga je na Blizzardovih forumih še vedno preveč.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime