Po več kot pol leta so Dark Souls 3 strežniki vendarle spet oživeli

Avanture znotraj Elden Ringa, najbolj svežega naslova izpod prstov priznanega japonskega studia FromSoftware, so bile pri pridnih igralcih do obisti preigrane in marsikdo si je želel še nekaj zabave, zato je začel pogledovati proti razvijalčevim prejšnjim naslovom. A oboževalci so tu naleteli na oviro, saj strežniki za PC verzije iger Dark Souls 1, 2 in 3 preprosto niso delovali. Igranje je bilo sicer še vedno mogoče, a brez strežnikov so se igralci morali posloviti od PvP aktivnosti in drugih zanimivosti, kot je denimo puščanje sporočil drugim igralcem, ta pa so bila včasih smešna, velikokrat pa so nam tudi namignila kakšno nevarnost, ki se je nahajala za naslednjim ovinkom.

Razlog za nedelovanje strežnikov je bila huda ranljivost, ki jo je javno razkril eden od igralcev, zadeva pa je bila tako nevarna, da je lahko heker preko igre celo prevzel nadzor nad računalnikom žrtve in iz njega nato odtujil zasebne informacije. FromSoftware je ob razkritju ranljivosti izključil strežnike za vse tri igre, saj je trojica delovala na enaki kodi in tako je bila ranljivost prisotna povsod. Izjema so bile konzole, kjer je igra še naprej obratovala normalno, a marsikdo se je zatekel na PC, saj samo tam delujejo modifikacije in so podprte visoke sličice na sekundo.

Vse to se je zgodilo 7 mesecev nazaj in med igralci se je začel seliti strah, da morda strežniki ne bodo nikoli več obnovljeni. K temu so pripomogle tudi nove oznake iger na Steamu, kjer so izginile omembe večigralstva, a k sreči se je vse razrešilo v prid igralcev.

FromSoftware je namreč včeraj najavil, da PC strežniki igre Dark Souls 3 ponovno delujejo in se je hkrati preko Twitterja vsem zahvalil za njihovo potrpežljivost. Žal vse niso dobre novice, saj strežniki prvih dveh naslovov še vedno ne obratujejo, a razvijalec obljublja, da bodo ponovno vzpostavili tudi prva dva dela, datuma za to pa trenutno še nimajo.

Kar se tiče Elden Ringa, počasi bi bil morda že čas za kakšno dodatno vsebino v obliki DLC-ja, kaj pravite? FromSoftware glede tega zaenkrat še molči, zato so se oboževalci spravili v razmišljanje in delanje svojih teorij dodatka. Oboževalka Eugenia Lysa je šla še nekoliko dlje in je spočela daljši video, ki predstavil novo zgodbo, predmete in celo šefe, vse skupaj pa je res dobro zamišljeno in bi prav radi preigrali.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime