Na Poljskem je več kot 200 ljudi poustvarilo magični svet igre Gothic

Skoraj pozabljana franšiza Gothic je po vseh letih zanemarjanja zopet začela kazati znake življenja in sam ne bi mogel biti bolj srečen. Gothic je bil namreč ena mojih prvih RPG izkušenj in čeprav je danes original star več kot 20 let, je še vedno eno od najbolj originalnih igričarskih izkušenj, ki dobiva tudi zasluženo predelavo. Pred kratkim je bilo razkrito, da se je ekipi Alkimia Interactive, ki trenutno dela na predelavi, pridružil tudi eden od originalnih kreatorjev Kai Rosenkrantz, tako da obstaja upanje, da bo predelava dejansko vredna igranja.

Znamko Gothic pri življenju predvsem drži zvesta skupnost. Ta je pred kratkim predstavila obsežno modifikacijo Chronicles of Myrtana: Archolos, ki je tisti resnični Gothic 3, katerega nismo nikoli dobili in je zasluženo pobral naslov modifikacije desetletja.

gothic

Skupnost pa pridno dela na drugih projektih. Nekaj dni nazaj se je tako na Polsjem, v mestecu Czyżowice, odvil LARP dogodek, kjer je več kot 200 navdušencev v resničnem življenju uprizorilo unikatni svet Gothic iger. Okrajšava LARP pomeni “Live action role-playing game” in v srži gre za skupinski dogodek, kjer se navdušenci preoblečejo v kostume svoje omiljene franšize, pa naj bo to film, serija, igra ali anime, ter nato v resničnem življenju odigrajo nekatere dogodke, ki so verni svojemu originalnemu materialu.

gothic

Tako je bilo tudi v tem primeru in skupnost je prijave zbirala preko interneta, administratorji pa so morali naprej odobriti vsak kostum in oklep, šele nato je bila dovoljena udeležba.

In ta je bila kar konkretna. Več slik si lahko ogledate na Facebooku in oboževalci igre boste hitro prepoznali domačo okolico. Tu so stražarji, ki so zaviti v svoje značilne rdeče-črne oklepe, pa njihovi podrepniki Shadowi, kasta čarovnikov Fire Mages, okultni sledilci demona Sleeperja ter cel kup revnih kopačev rude. Med njimi se nahaja tudi Gomez, ki je videti dokaj impozantno, ustvarjena pa je bila tudi realistična gostilna, kjer so se lahko igralci malce podružili in iz glinenih vrčev spili kakšno pivce.

gothic

Sodelujoči pa niso samo postavali naokoli, ampak so tudi zavihali rokave. Nekaj se jih je preobleklo v unikatne zveri, kot so Black Trolli in Scavengerji. Poskrbljeno je bilo tudi za nekaj bojevanja in če je kakšen Digger preveč nepozorno kopal rudo, je lahko hitro padel v lačne čeljusti Minecrawlerja.

Gothic LARP je je a sporedu že kar nekaj let, a letos so organizatorji doživeli največjo udeležbo in že pridno načrtujejo vnovično srečanje naslednje leto.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime