Mafia 4 uradno potrjena, original boste lahko kmalu prevzeli povsem brezplačno

Založnik 2K te dni praznuje bogato obletnico legendarne mafijske serije iger Mafia. Ta je namreč danes stara že kar 20 let in čeprav zadeva ni nikoli dosegla popularnosti sličnih iger serije GTA, gre vseeno za pomembno franšizo, ki je leta 2002 pokazala, da dobre mafijske zgodbe lahko obstajajo še kje drugje, kot pa v filmih.

Original je izšel pod polnim imenom Mafia: City of Lost Heaven, takrat pa ga je izdelal zdaj že propadli razvijalec Illusion Softworks, ki je bil pod pozornim očesom Daniela Vávre nekaj let pridno koval zgodbo Tommyja Angela, ki se po spletu naključij zaplete v mafijske posle. Zanimivo je to, da je Daniel kasneje šel po svoji poti in njegov zadnji naslov je bil Kingdom Come: Deliverance.

Mafia je kasneje dobila še dva dela, a samo drugi je pri kritikih požel spodobne ocene, medtem ko je imel tretji nekaj dobrih idej, a pod črto je frišnemu razvijalcu Hangar 13 preprosto zmanjkalo časa, da bi te realiziral v popolnosti.

Hangar 13 se je kasneje malce odkupil s predelavo prvega dela v podobi igre Mafia: Definitive Edition, studio pa je v včerajšnjem intervjuju za spletno stran MafiaGame potrdil, da trenutno delajo tudi na četrtem delu.

Delo se je šele začelo, tako da je Mafia 4 še leta stran od izida, a oboževalci se lahko vsaj potolažijo s tem, da franšiza ni povsem mrtva. Novi projekt je bržda rezultat tega, da je studio zapustil dolgoletni vodna Haden Blackman in da je zdaj v vodilnem položaju Nick Baynes, ki je bil tudi glavni pri predelavi trojice Mafie iger. O četrtem delu so se konkretne informacije pojavile že maja, takrat pa je bilo tudi razodeto, da bomo spremljali dogodke pred prvim delom in bomo tako spremljali boj med družinama Salieri in Morello.

Novice o četrtem delu pa niso edine pozitivne novice obletnice. Založnik 2K je namreč na Steamu zagnal tudi obsežno razprodajo vseh Mafia naslovov. Predelavo Mafia: Definitive Edition lahko izmaknete za 13,99 €, za vse tri igre pa boste odšteli 23,99 €. 2K je pokazal tudi nekaj darežljivosti in bo na Steamu vsakemu uporabniku častil izvirno igro Mafia: City of Lost Heaven. Ta sicer zdaj že pošteno kaže leta, a v sebi vsebuje več vsebine kot pa predelava, ki v lepšo grafiko ni preoblekla nekatere stranske naloge.

Brezplačna ponudba originala se bo začela 1. septembra in jo boste našli na Steamu, ponudba pa bo trajala vse do 5. septembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime