Kontroverzni forum Kiwi Farms blokiran, a morda samo začasno

Zloglasni forum Kiwi Farms med internetnimi poznavalci že dolgo velja za enega najtemnejših kotičkov spleta. Na njem se namreč večinoma zbirajo osebki, ki jim največ pomeni nadlegovanje drugih, to pa je pripeljalo do celega kupa tragedij, med katere lahko prištejemo samomore tistih, ki so bili nadlegovani, Kiwi Farms pa je bil leta 2019 tudi povezan s strelskim pohodom v Novi Zelandiji.

Zaradi vsega tega je internetna raja že večkrat pozvala spletnega ponudnika Cloudfare, da zadevo enkrat že izklopi iz omrežja, a podjetje se na te zahteve ni odzvalo. Zdaj pa se je tudi ta velikan vendarle zganil in za njegov premik je najbolj zaslužna trans streamerka Clara “Keffals” Sorrenti, ki je prav tako postala žrtev nadlegovanja iz strani Kiwi Farmsa, a se je a razliko od vseh drugih odločila spletnemu forumu postaviti po robu.

Spočela je namreč kampanjo #DropKiwifarms in ta je urno začela pridobivati na gibanju. Internetno kričanje je očitno doseglo to stopnjo, da se je Cloudfare vendarle moral odzvati, zato so naposled forumu izklopili napajanje.

Cloudfare je eden največjih internetnih ponudnikov in je v bistvu eden od glavnih podpornih stebrov celega interneta. Ko crkne Cloudfare, ne deluje niti Facebook, Instagram in Discord, tako da ko ti to podjetje vzame podporo obratovanja, si se znašel v velikih škripcih. Cloudfare deluje tudi kot varnostni sistem in umaknjena podpora pomeni, da bo uporabnik ob obisku te spletne strani dobil ogromno opozorilo, da stran ni varna, kar veliko ljudi odbije od obiska.

Čeprav je Cloudfare Kiwi Farms blokiral, je to naredil z veliko upiranja. Za svojo potezo so spisali obsežen blog prispevek, ki je to potezo označil za unikatno in da se zaradi nje počutijo neprijetno. Blokiranje foruma naj bi bil rezultat groženj specifičnim tarčam in ne rezultat kampanje. Cloudfare želi ostati nevtralen pri vseh zadevah, ki se tičejo interneta, pa čeprav se s svojim uporabnikom oziroma stranko ne strinjajo.

Zloglasni forum tako trenutno ne deluje, a to ne pomeni, da bo tako ostalo. Frank Figliuzzi, analitik za nacionalno varnost, je na Twitterju opozoril, da Kiwi Farms svoje storitve že seli na ruske strežnike. To zna pomeniti, da bo Kiwi Farms postal še bolj nevaren in zna predstavljati tudi center za dogovarjanje terorističnih napadov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime