Bethesda spočela uradne strežnike za igro Wolfenstein: Enemy Territory

21 let nazaj je razvijalec id Software ponovno zagnal serijo prvoosebnih streljačin Wolfenstein in novemu delu je takrat nadel ime Return to Castle Wolfenstein. Spomnim se, da me je zadeva takrat povsem odpihnila in to predvsem grafično, saj mi je ravno ta igra takrat zapovedala, da je končno napočil čas za nadgradnjo grafične kartice. Seveda takrat za nadgradnjo nisem imel evrov, pardon tolarjev, zato sem se skozi igranje spustil s kriminalno nizkimi sličicami na sekundo, a kljub temu sem v igralni izkušnji užival.

Return to Castle Wolfenstein je bila povsem enoigralska izkušnja, malce kasneje pa je dobil tudi svoj ločen večigralski del Enemy Territory. Na tem je delal ločen razvijalec Splash Damage, zanimivo pri tej igri pa je bilo dejstvo, da je bil Enemy Territory povsem brezplačen in za igranje nisi potreboval posedovati originala. Prav tako je bila ena prvih iger, ki je vsebovala 5 ločenih igralnih razredov, kar so kasneje množično kopirale druge igre – ena prvih izmed njih je bila denimo Team Fortress 2.

Enemy Territory je bil revolucionaren, a se je rodil malce prezgodaj, tako da nikoli ni nabral nadpovprečne baze igralcev, je pa dobil zvesto publiko, ki se z igro zabava tudi 20 let kasneje. In zdaj bo spletno streljanje malce lažje, saj se je založnik Bethesda odločil v igro znova vpeljati 4 uradne strežnike, ki jih najdemo v Združenem Kraljestvu, Nizozemski, ZDA in Avstraliji. Maksimalno število igralcev na vsakem od njih je 16, za igranje pa je treba izključiti Punkbusterja.

Ni točno jasno, zakaj se je Bethesda odločila za to potezo. Nekateri seveda upajo, da zna to pripeljati do najave povsem frišnega Wolfensteina – zadnjega od teh smo dobili leta 2019, ko je izšla igra Youngblood – a za to je bolj malo upanja, saj je razvijalec Machine Games trenutno zaposlen z izdelavo nove igre v svetu Indiane Jonesa. Morda pa se nam obeta kakšna predelava? Kdo bi vedel, do takrat pa lahko uživamo v starošolski akciji, ki jo lahko prevzamete na Steamu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime