Ubisoft najavil kar štiri Assassin’s Creed igre

Za nami je še ena Ubisoftova konferenca, ki je prikazala peščico novih naslovov, a založnik si je največ časa vzel za svojo glavno franšizo Assassin’s Creed. O novem poglavju te serije že dalj časa krožijo konkretne govorice in Ubisoft je konferenco izkoristil za potrditev teh, a res kakšnih bistvenih informacij, razen da projekti obstajajo, nismo dobili.

Še največ je pokazal Assassin’s Creed Mirage. Igra, ki je bila sprva zamišljena kot DLC za Valhallo, je kasneje prerasla v samostojni naslov in včeraj smo za njo dobili prvi napovednik. To bo manjši naslov, ki se bo dogajal v Bagdadu, spremljali pa bomo potovanje Basima, ki se bo tekom igre prelevil iz uličnega tatu v mojstrskega morilca. Dobili smo prvi napovednik, a ta je bil spočet v obliki sekvence, medtem ko se Ubisoftu ni zdelo vredno pokazati niti sekunde igranja, vseeno pa je poln samozaupanja že odprl prednaročila. Mirage seveda izide v prenabasanem letu 2023, zanimivo pa je, da bo izšel tudi za ostareli konzoli PlayStation 4 in Xbox One.

Izpolnile se bodo tudi želje igralcev, ki že ves čas vzklikajo po Assassin’s Creedu, ki bi se dogajal v Japonski. Codename Red bo namreč ravno to in vse kar smo za to igro dobili je kratki dražilnik, kjer se izpiše beseda “shinobi”. Za razliko od Miraga bo tole polnopravno nadaljevanje, tako da lahko pričakujemo v njem izbiranja spola glavnega lika in tudi razvoj RPG mehanik, na igri pa dela studio Ubisoft Quebec, ki je nazadnje spočel grški del Odyssey. O kakšnem datumu izidu tule ni bilo rečenega nič.

Dobili smo tudi kratek dražilnik za igro Assassin’s Creed Codename Hexe. Tako kot Codename Red bo tole polnopravno nadaljevanje, tako da se je očitno založnik odločil, da naenkrat dela na dveh takšnih obilnih projektih. Hexe je izdal še manj informacij kot Red, saj se je na zaslonu izrisal samo nek poganski simbol, govorice pa pravijo, da se bo igra dogajala v srednjem veku, ko so vsi preganjali čarovnice. Datum izida? Kdo bi vedel.

Zadnja od napovedanih iger je Codename Jade. Gre za igro, ki se bo dogajala v obdobju antične Kitajske, ustvarili pa bomo lahko povsem svojega morilca. Jade bomo igrali na telefonih in tablicah, razvijalec pa pravi, da kljub temu lahko računamo na prepoznavno igralno formulo, ki jo od Assassin’s Creed iger tudi pričakujemo. Codename Jade je celo pokazal dražilnik, ki je bil spočet v pogonu igre, a žal o datumu izida nismo dobili informacij.

Ubisoft je šel tako po korakih Marvela in izdal je informacije o projektih, ki jih bomo verjetno igrali šele čez nekaj let in res smo pričakovali, da bo vsaj Mirage dobil kakšen konkreten napovednik ali datum izida, a žal smo se lahko obrisali pod nosom. Edina nova vsebina v Assassin’s Creed svetu bo zadnji DLC za Valhallo, ki nosi naslov The Last Chapter in bo brezplačen, zadevo pa bomo lahko igrali še enkrat letos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime