Posnetek VR očal Quest Pro ušel v javnost kar mesec pred uradno najavo

V svetu elektronike se vse prerado zgodi, da nek inženir vzame prototip naprave s sabo nekam v javnost in tam napravo zaradi raznih razlogov enostavno pozabi. V preteklosti smo imeli več takšnih primerov: leta 2010 je nekdo v gostilni pozabil prototip telefona iPhone 4, potem je nekdo pozabil še nerazkrito uro Pixel Watch sredi restavracije, nekdo pa je celo na eBayju prodajal telefon Pixel 7, še preden je bil ta sploh uradno napovedan.

Enako se je zdaj zgodilo v primeru naslednjih VR očal podjetja Meta. Ramiro Cardenas je bil tisti naključni srečnež, ki je zadevo našel v hotelski sobi in prototip naprave je pozabil prejšnji gost. Ramiro je naprej pokazal samo slike naprave, a je nato vse skupaj nadgradil še video posnetkom in zadeva je videti kot prava stvar. Ramiro je kasneje povedal, da je nesrečni gost kasneje prišel nazaj po napravo, a bo zaradi tega spodrsljaja zagotovo iz strani Zuckerberga slišal nekaj ostrih besed.

Quest Pro je na posnetku videti dokaj plastično. Kontrolerja sta doživela prenovo in ne vsebujeta več obroča in tudi očala vsebujejo nekaj sprememb. Za razliko od Questa 2, je Quest Pro popolnoma črn in na sprednji strani lahko vidimo tri kamere, ki bodo zaznavale naše gibanje in mahanje z rokami. Za nastavljanje se tokrat ne bomo posluževali samo traku, ampak bomo napravo lahko raztegnili preko plastičnega ohišja, ki je videti malce bolj kvalitetno in bolj odporno na trganje. Vse to pa bo s sabo prineslo tudi višjo cenovno postavko, s tem da je že Quest 2 pred kratkim dvignil ceno za dodatnih 100 €.

Na uradno predstavitev nam ne bo treba čakati dolgo. Meta je za 11. oktober napovedala konferenco Meta Connect, takrat pa bomo izvedeli vse njihove načrte glede svoje vizije virtualne resničnosti. Prenos v živo bomo lahko gledali preko njihove Facebook strani, začetek tega pa se bo začel ob 19.00.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime