Jezni EVGA prekinil partnerstvo s podjetjem NVIDIA

Navdušenci nad računalniškimi komponentami smo včeraj dobili hud in presenetljiv udarec, saj je EVGA, eden od najbolj znanih in kakovostnih prodajalcev grafičnih kartic, nenadoma prekinil sodelovanje s podjetjem NVIDIA in s tem zavrgel več kot 20-letno partnerstvo, saj je EVGA tosortno prodajo izvajal vse od leta 1999, ko so v svoje grafične rešitve vgrajevali čipe RIVA TNT2.

Novica prihaja iz ust YouTuberjev Gamers Nexus in Jayztwocents, ki veljata za najbolj znana tehnološka poznavalca pretočnih platform. Oba sta bila povabljena na zaseben sestanek z EVGA osebjem, med njimi pa je glavne besede spregovoril direktor podjetja Andrew Han. Ta jima je zaupal, da je EVGA že dolgo razmišljal o prekinitvi partnerstva, saj je bilo sodelovanje polno frustracij in jeze. NVIDIA naj bi vse partnerje obravnavala brez spoštovanja in jih ni več poklicala na posvetovanja glede razvoja prihajajočih izdelkov. EVGA je tako za novo serijo grafičnih kartic izvedela šele takrat, ko jih je NVIDIA uradno najavila v prenosu v živo in na tak način je zelo težko izvajati dobro poslovno strategijo.

NVIDIA je prav tako začela prodajati svoje lastno serijo grafičnih kartic pod oznako “Founders Edition” in to pod nižjo ceno od tistih, ki so jih ponujali partnerji, zaradi česar so jim dobički še bolj upadli. Ta problem je verjetno v zadnjih dveh letih bilo lahko spregledati, saj je zaradi pomanjkanja zalog vsak partner prodal vse kar je imel, a zdaj, ko se je zaloga izboljšala in je rudarjenje kriptovalut močno upadlo, takšna cenovna politika ni več nekaj, kar bi lahko ignorirali.

EVGA tako ni odpovedala samo sodelovanja pri naslednji seriji grafičnih kartic RTX, ki naj bi jo NVIDIA predstavila čez nekaj dni, ampak je partnerstvo popolnoma odpovedala, tako da od njih grafičnih kartic ne bomo več dobivali. Han je v zasebnem pogovoru z YouTuberjema tudi dodal, da ne nameravajo partnerstvo grafičnih kartic preusmeriti na Intel ali AMD, ampak da se bodo osredotočili na proizvodnjo drugih komponent, kot so matične plošče in napajalniki in da odpuščanj ne bo. To je malce težko verjeti, saj je NVIDIA predstavljala 80 % njihovega posla in inženirjev grafičnih kartic ne moreš kar čez noč preusmeriti na nekaj drugega.

EVGA bo še naprej prodajala serijo kartic 30, saj ima še kar nekaj zaloge in bo za njih nudila podporo, prihodnost podjetja pa je vsaj za zdaj močno nejasna.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime