Heker ni ukradel samo igralnih posnetkov igre GTA 6 ampak tudi njeno izvorno kodo

Včeraj je na internetu podivjal pravi požar, saj smo po vseh letih govoric prvič dobili igralne posnetke igre GTA 6 in čeprav je bilo sprva med igralci kar nekaj dvomljivcev, je kasneje novinar Jason Schreier potrdil posnetke kot uradne, založnik Take-Two pa je že začel iz YouTuba umikati igralne posnetke, ki jih je bilo okoli 90.

Posnetke je na spletu objavil heker, ki naj bi se do njih dokopal preko Slack kanala, zdaj pa se zdi, da Rockstarju iz strežnikov ni izmaknil samo videov, ampak tudi bolj konkretno vsebino v obliki izvorne kode. Na spletu je namreč javno objavil 10.000 vrstic kode in če je ta resnična, potem zna to biti eden največjih hekerskih kraj v zgodovini videoiger. Takšen izmik izvorne kode se je nazadnje zgodil razvijalcu CD Projekt RED, veliko bolj znan pa je primer iz leta 2003, ko je nemški heker Axel Gembe iz Valvovih strežnikov izmaknil izvorno kodo za igro Half-Life 2 in to nato objavil na spletu. Ta napad je Valve stal 250 milijonov dolarjev in razvijalec je moral takrat zamakniti izid, Gembe pa je bil kasneje tudi aretiran.

Zdaj se pojavljajo skrbi, da se zna enako zgoditi tudi v primeru GTA 6, ki je po zadnjih informacijah od uradnega izida še vsaj dve leti stran. Zdaj je razvoj dodatno zakompliciral še heker, ki očitno želi od svojega napada tudi nekaj iztržiti. Na forumu GTA Forums, kjer je tudi prvič pokazal povezavo do vseh ukradenih posnetkov, je še zapisal, da je na Telegramu dobil cel kup sporočil in da ne more pregledati vseh, a če ga želi kontaktirati nekdo iz Rockstarja, naj to le stori, saj želi z razvijalcem ali založnikom Take-Two skleniti kupčijo. Kaj naj bi ta bila ni razjasnil, a izjava namiguje na to, da ima pod prstom še veliko več kode, ki je še ni izpustil v javnost. Poleg tega je zagrozil, da zna v prihodnosti na splet celo poslati igralno verzijo igre, kar se je nazadnje zgodilo v prej omenjenem primeru igre Half-Life 2. Izvirna tema na forumu je bila nato pobrisana – verjetno tudi zato, ker je v kontakt z administratorji stopil Take-Two.

Vse zaenkrat izdane posnetke si lahko ogledate na našem forumu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime