Na splet ušli prvi posnetki igre GTA 6

Tale vikend je bil kar pester in po včerajšnji novici, da je podjetje EVGA prenehalo prodajati grafične kartice, je danes udarna vest prišla tudi iz igričarske industrije. Na popularnem forumu GTA Forums se je namreč pojavil nekdo, ki je na splet spustil prepričljive posnetke in slike morda najbolj pričakovane igre vseh časov – GTA 6.

V devetih letih od izida GTA 5 smo sicer dobili kar nekaj predčasnih informacij glede nadaljevanja, a nobena od teh ni bila zares prepričljiva. Založnik Take-Two je sicer končno potrdil, da je Grand Theft Auto zares v razvoju, a kakšne slike, videa ali morda datuma izida nismo dobili. A ta stvar, ki se je zdaj pojavila na forumih deluje tako prepričljivo, da je zelo malo možnosti za lažno ustvarjene posnetke.

“Leaker” naj bi bil heker, ki je poprej napadel tudi Uberjeve strežnike, nekako pa se je dokopal tudi do Rockstarjeve vsebine. Ni še jasno kako in tudi založnik zaenkrat molči a heker je vse datoteke ponudil v prenos in v imenih videov lahko jasno vidimo ime “Rakesh”, ki bi znalo pripadati Rakeshu Jhaju, ki je pri Rockstarju zaposlen vse od leta 2017. Sumi se, da mu je heker preko socialnega inženiringa izmaknil podatke za dostop do Rockstarjevih strežnikov.

Skratka, ljudje so prenesli datoteke in zdaj se slike in igralni posnetki pojavljajo povsod. Igranje je očitno vzeto iz bolj zgodnje verzije igre, saj je zadeva grafično več kot očitno še nedokončana. Nekateri NPC-ji na sebi sploh ne nosijo tekstur, med igranjem pa lahko dejansko vidimo izrisane klice kode, ki se uporabljajo predvsem za testiranje stopenj.

Igralno vse skupaj močno spominja na GTA 5, le da bomo tule očitno preklapljali med dvema likoma in to kadar nam bo srce poželelo. Prvič bomo prevzeli tudi nadzor nad žensko glavno junakinjo, kar se v GTA igrah do sedaj še ni zgodilo. Sličice na sekundo divje skačejo navzgor in navzdol in jasno je, da razvijalca čaka še kar nekaj optimizacije. Kdaj so bili ti posnetki ustvarjeni ni znano, a glede na informacije glede strojne opreme in verzije Windowsov, ki jih lahko razberemo v posnetku, so bili igralni posnetki posneti nekje med letoma 2020 in 2022.

Ne Take-Two, ne Rockstar še nista potrdila ali zavrgla izpuščene slike in posnetke, a glede na spletni požar, ki ga je zanetil heker, bosta slej kot prej morala nekaj povedati. V preteklosti so takšne predčasno razkrite informacije prisilile založnika, da je spočel svojo uradno predstavitev, ki igro nato prikažejo tako, kot se spodobi.

Vse skupaj je izšlo okoli 90 videov, večino si lahko pogledate na našem forumu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime