Strežniki igre Dark Souls 3 so zopet onemogočeni

Sedem mesecev nazaj so igralci opozorili na hudo ranljivost celotne trilogije Dark Souls, ta pa je omogočala hekerju prevzem nadzora nad računalnikom igralca. Zadeva je šla na račun večigralske povezljivosti vseh treh iger in je obstajala dolgo, a razvijalec FromSoftware je ukrepal šele takrat, ko se je novica o tej ranljivosti razširila po vseh popularnih družabnih omrežjih.

Razvijalec je takrat izključil strežnike vseh treh Dark Souls naslovov in obljubil popravke. Ko se je že zdelo, da od vsega skupaj ne bo nič, pa se je Dark Souls 3 ponovno dvignil iz pepela in večigralske funkcije so zopet zaživele. Rajanje igralcev je bilo neizmerno, saj se jih je veliko želelo vrniti v ta svet, še posebej po fenomenalnem uspehu igre Elden Ring, a to veselje je bilo žal hitro prekinjeno.

Strežniki so namreč samo mesec kasneje zopet onemogočeni. FromSoftware je razlog za ponovno deaktivacijo strežnikov napeljal na težave s povezovanjem preko Steama in dokler zadevo raziskujejo, strežniki preprosto ne bodo delovali. Željnim igralcem tako trenutno ne ostane drugega, kot da temačni svet raziskujejo povsem samotarsko, a se bodo zaradi tega morali odreči sporočilom drugih igralcev, seveda pa bo izostalo tudi PvP-janje.

Kaj to pomeni za ostala dva Dark Soulsa še ni znano. Strežniki teh dveh iger namreč niso zaživeli že osem mesecev in čeprav je FromSoftware obljubil, da bodo ponovno obudili tudi ti dve igri, bo zaradi novih težav ta zamuda verjetno še večja.

Strežniki ne delujejo samo na PC verzijah iger, na konzolah pa vse skupaj deluje brez kakšnih posebnih zapletov. Morda je zdaj to idealna priložnost, da se lotite kakšne večje modifikacije, ki že tako ali tako zahtevajo igranje brez povezovanja na strežnike? Za Dark Souls Remastered je najbolj popularen mod Daughters of Ash, medtem ko imate pri tretjem delu na razpolago dve možnosti: Cinders in The Convergence.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime