Vince Gilligan napovedal novo serijo, tokrat za pretočni servis Apple TV+

Vince Gilligan, eden najbolj prepoznavnih ustvarjalcev serije Hollywooda, ne počiva. Pod svoje dosežke lahko zapiše fenomenalni Breaking Bad, nedolgo nazaj pa je zaključil še serijo Better Call Saul, oba izdelka pa sta pri gledalcih in kritikih požela praktično popolne ocene.

Seveda smo se po epilogu Better Call Saula vsi začeli spraševati, kaj bo njegov naslednji podvig. Vince je že povedal, da ima po petnajstih letih dovolj mesta Albuquerque in da je nastopil čas za nove izzive. Prvega od teh je razglasil včeraj, saj je napovedal povsem novo serijo, ki je tokrat ne bo spočel za televizijsko mrežo AMC, ampak za dokaj frišni pretočni servis Apple TV+.

Nova serija še nima imena, a naj bi se za njo potegovalo več pretočnih servisov – na koncu je očitno največ ponudil Apple. Spletna stran Deadline poroča, da naj bi proračun vsake epizode stal med 12 in 15 milijonov dolarjev, kar sicer ne dosega rekordnih zneskov Amazonove serije Gospodar prstanov, a spet ni drobiž, Vince pa bo za produkcijo zopet uporabil studio Sony Pictures Television, ki je bil zaslužen tudi za seriji Breaking Bad in Better Call Saul.

Žal o novem projektu ne vemo ničesar preveč konkretnega, a Vince je nekaj slastnih informacij vendarle izdal. Glavno vlogo bo prevzela igralka Rhea Seehorn, ki je v Better Call Saulu odigrala odvetnico Kim Wexler, Vince pa pravi, da je zdaj že skrajni čas, da dobi tudi povsem svojo serijo. Zgodba se tokrat ne bo odvijala okoli drog in kartela, ampak bo malce spominjala na Zono somraka, tako da nas čaka kar nekaj čudnosti in zvijanja realnosti, vse to pa bo nosilo značilen Gilliganov pečat do podrobnosti. Scenarij je očitno odpihnil šefe Appla, saj so takoj naročili dve sezoni, še preden so sploh začeli delati na pilotu.

Delavni bodo tudi ostali člani Better Call Saula. Zvezdnik Bob Odenkirk dela na novi seriji Straight Man, medtem ko bo Giancarlo Esposito zaigral v seriji The Driver, oba izdelka pa bosta nastala pod okriljem AMC-ja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime