Gospodar prstanov: Prstani moči postala najbolj uspešna Amazonova serija

Posneti kakršnokoli knjižno izročilo Tolkiena je hudo drag podvig. To je spoznal že Peter Jackson, ki nam je 20 let nazaj pripeljal legendarno trilogijo filmov Gospodar prstanov, denarnico pa je moral na široko odpreti tudi Amazon, ki je dneve nazaj spočel dvo-delno premiero nove serije Prstani moči.

Amazon je za 1. sezono zapravil kar 465 milijonov dolarjev, a tukaj je bil ves ta silni denar, za razliko od njihovih igričarskih projektov, dobro izkoriščen. Podjetje se je namreč v izjavi za javnost pohvalilo, da sta prva dva dela v 24 urah pred televizorje privabila kar 25 milijonov gledalcev, kar je absolutni rekord njihovega pretočnega servisa Prime Video in je dosežek, ki mu ga zavidajo tudi drugi.

Zaradi nekega razloga lahko po letih zatišja v istem mesecu spremljamo dve epski fantazijski seriji – druga od teh je HBO-jeva Zmajeva hiša, ta pa je prav tako v svoji premieri dosegla rekordno gledanost, a tu se je številka ustavila pri “samo” 10 milijonih gledalcih. Številka je vsekakor nižja od Amazonovega konkurenta, a je bila na dan izida dovolj velika, da so začeli pehati HBO-jevi strežniki.

Vse pa ni lepo v Gospodarjevi dolini. Kmalu po izidu premiere so začeli oboževalci masovno podeljevati negativne ocene. To se je zgodilo tako na IMDb-ju, kot tudi na Rotten Tomatoes. Na slednji strani denimo serija pri kritikih drži oceno 84 %, pri gledalcih pa samo 39 %. Na IMDb-ju zadeva stoji pri oceni 6,8/10, a zadeva bi bila veliko nižja, če ne bi Amazon začasno omejil izdajanje ocen, zdaj pa bo vsako dodatno verificiral in se tako poskušal izogniti računalniškim botom in trollom, ki so zelo jezni, da so v fantazijski svet Tolkiena naselili temnopolte vilince in škrate.

Nova serija je popularna tudi pri nas in v delu je vnovični prevod vseh treh knjig, pod katere se bo tokrat podpisal Sergej Hvala, ki ga pomnimo predvsem po njegovi karieri znotraj farbovitega magazina Jokerja, zdaj pa si “Sneti” služi kruh tudi kot prevajalec – med drugim je v slovenščino prevedel trilogijo Prvi zakon.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

  1. Mislim, da te zmoti, da so nekateri karakterji črni in samo to, mora res bit s teboj nekaj narobe, da začneš hate-at celotno zadevo. Prva dve epizodi sta bili odlični in priporočam ogled vsakemu, že samo zaradi vizualne podobe, je serije must watch.

    Edino fuck Amazon, da si ni mogel za tako veliko ime, ni mogel pridobit prevajalcev in dovoljen za vsako državo saj mislim, da bi s tem, te številke gladko spravil na 30-40 mil.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime