Dead Space dobil prvi pravi igralni napovednik

Ko je EA uradno napovedal predelavo igre Dead Space, sem bil takoj prodan in ob prvem kratkem dražilniku sem poosebil Mortyja z besedami: “You son of a bitch, I’m in.” Franšiza Dead Space je ena mojih najljubših grozljivk in hvalospeve ji pojem, kadarkoli dobim priložnost. Založnik EA je imel leta 2008 za njo velike načrte, a zaradi slabe prodaje je tretji del botroval zaključku sanj, takrat pa je vrata za vedno zaprl tudi originalni razvijalec Visceral.

Na predelavi zdaj dela studio Motive, ta pa je že od samega začetka s tem projektom zelo transparenten. Razvoj smo namreč lahko spremljali od faze, ko stopnje sploh še niso bile sestavljene in res je bilo zanimivo gledati, kako programerji v urejevalniku stopenj prilagajajo različne igralne mehanike in oblikujejo napredno fiziko razpadanja telesc.

Predelava bo zvesto sledila igralnemu taktu originala, tako da bomo zopet stopili v vesoljske škornje Isaaca Clarka, ki se s svojo posadko odpravi na zapuščeno vesoljsko ladjo USG Ishimura, na tej pa ga pričaka pravi pekel. Ena od posebnosti Dead Spaca so bile odlične strelske mehanike, saj si sovrage lahko porazil samo tako, da si jim odstrelil ude, igra pa se je ponašala tudi s posebnim sistemom uporabniškega vmesnika, ki je bil organsko vpeljan v sam svet.

Prvi igralni napovednik nam zdaj pokaže, kaj vse je Motive počel v zadnjem letu in zadeva je videti preprosto slastna. Grafično je zadeva preprosto nadmočna, saj je razvijalec predelal prav vse teksture in na novo posnel animacije in zvočna podajanja. Po novem Isaac ne bo vseskozi tiho in bo pridno čebljal z drugimi člani ekipe, Motive pa je poskrbel tudi za nekaj nove vsebine, ki jo je želel izdelati tudi Visceral, a mu je takrat zmanjkalo časa.

Dead Space je videti kot obvezna igralna naloga za vse ljubitelje grozljivk. Izid je napovedan za 27. januar 2023, igrali pa ga bomo lahko na PC-ju in konzolah PlayStation 5 in Xbox Series X. Kljub temu, da je tole predelava, bo za njo treba odšteti polno ceno: prednaročilo na Steamu zase zahteva 60 €, medtem ko bo na konzolah treba primakniti 80 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Meni isto eno naj iger na ps3, verjetno sem jo obrnil 10x+ …zame je bilo vse popolno: vzdušje, občutek izoliranosti in stalni strah da ti bo nekaj skočilo izza hrbta, še posebej ko začneš slišati plazenje in praskanje po jaških in zračnikih

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime