Overwatch 2 je ob izidu utrpel ogromen DDoS napad

Včeraj je bil za razvijalca Blizzard velik dan, saj je svojo večigralsko streljačino Overwatch 2 končno pripeljal do ciljne črte. Strežniki so zaživeli ob 21.00 in na njih se je zvrnilo tisoče igralcev, ki so si zaželeli nekaj nove akcije ali pa veteranov, ki so nad Overwatchem, zaradi pomanjkanja vsebine obupali, a so se odločili igri zdaj ponuditi še eno priložnost.

Žal pa zagon ni šel po načrtih. Naval je očitno presenetil tudi Blizzard in igralci so kmalu zagledali dolge čakalne vrste, kar za Blizzard ni nič novega, saj je denimo enake težave imel njihov nedavni naslov Wrath of the Lich King Classic. Vendar pa tule niso bile težave samo v čakanju, saj je nekatere igralce ob povezovanju pričakalo obvestilo o napaki in tako se niso mogli niti postaviti v vrsto.

Malce kasneje se je oglasil šef Blizzzarda, Mike Ybarra, ta pa je na Twitterju zapisal, da so strežniki poleg navala igralcev utrpeli še masiven DDoS napad. Gre za koordiniran napad iz strani hekerjev, ki na strežnike naenkrat pošlje tisoče zahtev iz strani računalniško vodenih botov, ti pa so tako agresivni, da strežniki sčasoma enostavno podležejo. Sicer dandanes obstajajo določene zaščite proti DDoS-u, a te niso povsem neprebojne.

Situacija se je sčasoma normalizirala in DDoS je očitno mimo, a gneča igralcev ostaja. Igralci še vedno poročajo o ogromnih čakalnih vrstah, kjer je pred vami po 30k ljudi, če pa se že nekako spravite v igranje, zabava ni zagotovljena, saj vas zna igra vreči ven in potem morate zopet skočiti nazaj v čakalnico.

Overwatch 2 je bil očitno uspeh, vsaj kar se tiče števila igralcev, a zdi se, da je to spet eden od Blizzardovih naslovov, ki ni bil pripravljen za splošno javnost.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime