VR verzija igre Half-Life prihaja na Steam

Končno bomo lahko v VR pogledu doživeli vsak glavni naslov franšize Half-Life. Uradno je bil sicer na tak način spočet samo en projekt Half-Life: Alyx, za vse ostalo pa so poskrbeli modderji. Nedolgo nazaj smo se tako pozabavali v modifikaciji Half-Life 2 VR, zdaj pa je modder Max Vollmer napovedal predelavo originalne igre, ki bo kmalu prispela na Steam.

Max je na projektu HLVR začel delati leta 2017, vanj pa je šlo ogromno truda. Tako kot Half-Life 2 VR tudi HLVR namreč ne bo samo preprosta selitev pogleda v VR okolico, ampak je avtor poskrbel tudi za polno podporo VR igralnih mehanik, kamor lahko prištejemo verno merjenje z orožji, plezanje po lestvah, pritiskanje na razne gumbe in gledanje v svoje roke, ki jim bomo lahko premikali tudi prste. Za oboževalce izvirnika je tole naravnost sanjski projekt in končno se boste lahko od blizu spopadli s tistim ogromnim pajkom na planetu Xen.

Max je poskrbel tudi za nekaj nadgradenj grafične podobe, saj nekateri liki nosijo boljše teksture, a modifikacija je zelo prilagodljiva, tako da boste lahko kadarkoli omogočili način “Classic”, ki bo izvirno izkušnjo pustil neokrnjeno.

HLVR bo za igranje povsem brezplačen, boste pa potrebovali v svoji Steam knjižnici posedovati kopijo originalne igre. Modifikacija na Steamu izide 20. oktobra, a zadeva je v bistvu na voljo že zdaj. Preko sledeče povezave lahko datoteke prenesete takoj in uživali boste v enaki izkušnji, seveda pa boste morali preko prej omenjene strani sami poskrbeti za namestitev, medtem ko bo verzija na Steamu za vse skupaj poskrbela preko stiska enega gumba.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime