Zanimiva modifikacija predela Fallout 1 v prvoosebno streljanko

Izvirni Fallout iz leta 1997 še danes velja za eno najboljših RPG izkušenj, a zadevo dandanes ni lahko priporočiti – še posebej ne novejši generaciji igralcev. Igralni sistemi so sicer solidni, vendar pa arhaična grafična podoba in neroden igralni vmesnik igri vsekakor ne delata uslug.

Bethesda se do sedaj ni odločila za kakšno predelavo prvih dveh iger, pa čeprav bi zaradi tega kopije naravnost letele iz prodajnih polic. K sreči so tu modderji in eden od njih je na svojem YouTube kanalu pokazal, kako bi Fallout 1 izgledal v bolj moderni retro preobleki, ki je bila zgrajena na pogonu GZDoom.

Projekt se imenuje Fallout: Bakersfield in nam da za primerjavo srečanje dveh zombijev v prvi igri, katero je bilo nato predelano v pogon GZDooma. Bakersfield je videti naravnost fantastično, saj je zaradi retro grafične podobe in animacij avtorju uspelo ohraniti vizualni stil prvega dela, a hkrati je modifikacija videti moderno in nič ne bi imeli proti, da bi na tak način preigrali prvi Fallout – mnogi igralci bi ga tako sploh prvič izkusili.

Bakersfield se ni te dni na spletu pojavil samo po kakšnem naključju. Franšiza Fallout namreč te dni praznuje 25. obletnico, ki jo je Bethesda obeležila z brezplačnim preigravanjem Fallouta 76, svoj poklon pa je naredila tudi modderska skupnost. Bakersfield je delo večih modderjev, najbolj slaven med njimi pa je zagotovo Alexander Berezin. Ta se je namreč podpisal pod ogromni modifikaciji Fallout Sonora in Olympus 2207, ki sta po obsežnosti primerljivi s prvima dvema igrama.

Ni še jasno, ali bo Fallot: Bakersfield kdaj zagledal luč dneva, a Berezin se je pošalil, da je delo na tem kratkem demu upočasnilo razvoj njegove lastne igre. Berezin se je namreč pridružil studiu New Blood Interactive, ta ekipa pa zdaj dela na duhovnem nasledniku prvih dveh Falloutov, a igra zaenkrat še nima naslova.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime