Choo-Choo Charles je grozljivka, kjer vas zasleduje lokomotiva na pajčjih nogah

O igri Choo-Choo Charles smo pisali dobro leto nazaj, ta indie naslov pa je takrat pozornost pritegnil zaradi viralnega GIF videa, ki je praktično vsakemu nagnal strah v kosti. Kako tudi ne bi, saj je kratki posnetek vseboval pošast, ki je na enem mestu vseboval tri stvari, ki si jih ljudje najbolj bojimo: klovne, pajke in lokomotive.

Sprva se je zdelo, da bo Choo-Choo Charles samo neka kratka demo zadeva, ki bo brž pozabljena. A leto kasneje je razvijalec Two Star Games izdal nov igralni napovednik, ki lepo pokaže, da je šlo v projekt kar nekaj truda in denarcev.

Naša osnovna naloga bo beg pred ponorelo mutantsko lokomotivo, ki nosi grozljiv klovnovski nasmešek in za svoje premikanje ne potrebuje tirov, ampak se zanaša na ogromne pajčje noge. Charles je presneto hitra pošast in ubežimo mu lahko samo tako, da skočimo na svojo lastno rumeno lokomotivo, ki na zadnji strani vsebuje priročno strojnico. A Charlesa se ne bomo kar tako odkrižali, zato bo treba naše vozilo nadgrajevati, mu dodajati oklep in izboljšati hitrost, treba pa bo tudi iskati nova orožja, ki bodo Charlesa vsaj malce opraskala.

Zanimivo je, da očitno ne bomo samo skakali po naši lokomotivi, ampak se bo vsake toliko treba ustaviti in opraviti kakšno nalogo. Te nam bodo podajali NPC-ji, ki imajo kar dobro glasovno podajanje, a so brez animacij ust, pošiljali pa nas bodo na misije, ki nas bodo ojačale in nam omogočile, da Charlesa dokončno pokončamo. Raziskovali bomo razne podzemne rove in tam se bo treba skrivati pred humanoidnimi grdavži, za katere stavimo, da so pripadniki kulta, ki častijo Charlesa. V enem kadru plezamo po pečinah, medtem ko se globoko spodaj urno premika Charles in išče našo sled, kar nakaže na to, da bo naslov vseboval veliko nelinearnosti.

Choo-Choo Charles je videti presenetljivo privlačno in po unikatnosti bi zadevo primerjal z igro Pacific Drive. Dobili smo tudi datum izida, ki se bo zgodil 9. decembra 2022, igro pa si lahko na Steamu že dodate med seznam želja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime