Modern Warfare 2 bo prav tako zahteval vašo telefonsko številko

Ko je Blizzard nekaj dni nazaj končno zagnal strežnike svojega najnovejšega naslova Overwatch 2 si je na pleča nakopal celo goro igralcev in s tem tudi težav. Strežniki so trpeli tudi na račun kar dveh DDoS napadov, kot pa da vse to še ni bilo dovolj, se je razvijalec takrat odločil vpeljati tudi nov sistem zaščite, ki je za igranje zahteval veljavno telefonsko številko.

To je sprožilo nov niz težav in pritožb, saj nekateri igralci niso želeli Blizzardu podati dodatnih osebnih informacij, spet drugi so ugotovili, da njihova telefonska številka ne deluje, saj nova zaščita ni marala predplačniških številk. Blizzard je tako moral poseči vmes in veteranom se tako ni bilo treba več ubadati s številko, je pa ta zahteva še vedno veljala za vse nove igralce.

Zaščita preko SMS-ov je tako povzročila dovolj glavobolov, da bi si mislil, da bo kmalu romala na smetišče, a zgodilo se je ravno nasprotno. Activision se je namreč odločil, da bo telefonska zahteva veljala tudi za njihovo prihajajočo streljanko Call of Duty: Modern Warfare 2.

Activision zahteve za telefonsko številko ni obešal na veliki zvon, ampak jo je skrivoma porinil na podporno stran, kjer je bila najprej zapisana samo igra Overwatch 2, zdaj pa se ji je pridružila tudi igra Modern Warfare 2. Zanimivo je, da tule veterani franšize Call of Duty ne bodo izvzeti, tako kot je bilo to v primeru Overwatcha, telefonska številka pa bo zahtevana tudi od novih igralcev igre Call of Duty: Modern Warfare.

Ni še čisto jasno, ali bo zahteva po številki prešla tudi na prihajajoči Warzone 2.0, ki izide 16. novembra. Ta F2P igra sicer že od leta 2020 od igralcev zahteva dvostopenjsko zaščito 2FA, tako da se morda zna zaradi tega izogniti zahtevi po dodatni verifikaciji.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime