Konami včeraj predstavil kar štiri nove Silent Hill igre

Preživetvene grozljivke so nazaj in osebno svojega kluba od veselja ne bi mogel zalučati višje. Napoved revolucije na tem področju so začele igre Resident Evil, trendu pa se je nato pridružila igra Dead Space, ki bo v začetku naslednjega leta dobila predelavo, še pred tem pa se bomo decembra pozabavali v igri Callisto Protocol.

A najbolj sem bil včerajšnjih novic, saj je japonski založnik Konami, za katerega se je mislilo, da je praktično že popolnoma izstopil iz igričarske industrije, napovedal svojo vrnitev v velikem slogu. S tem je oživela tudi legendarna serija iger Silent Hill, ki bi jo kak nepoznavalec označil za klon Resident Evila, a je veliko več od tega. Silent Hill naslovi sicer resda spadajo v žanr grozljivk, a namesto da bi se za strašenje igralca zanašali samo na potoke krvi in ogromne pošasti, se znajo poigrati tudi s psihološkimi vidiki, ki so bili v preteklih naslovih tako dobro udejanjeni, da bi lahko iz referenc samo ene igre spisal celo diplomsko nalogo. Ne verjamete? Samo poglejte si tega mamuta od vodiča, ki se spusti skozi zgodbo vseh iger in se dotakne čisto vsake podrobnosti.

Konami je torej nazaj in v izdelavi ima trenutno kar štiri različne projekte, ki se bodo ponašali z naslovom Silent Hill.

Prvi ni ne vem kakšno presenečenje, saj so ga govorice razkrile že nekaj časa nazaj. Gre za predelavo igre Silent Hill 2, ki ga mnogi smatrajo za najboljši del serije. Dobili smo kratki napovednik, ki pokaže fantastično grafično podobo, dvome dviga samo obraz glavnega junaka Jamesa, ki bo zahteval nekaj prilagajanja.

Predelavo je v roke vzel studio Bloober Team, ki je nazadnje izdelal povprečno grozljivko The Medium, pri novem projektu pa so v svoje vrste dobili Masahira Itoja, ki je eden od originalnih ustvarjalcev igrinih pošasti, družbo pa mu bo delal tudi Akira Yamaoka, ki je za Silent Hill spočel odlično glasbeno spremljavo. Predelava bo ustvarjena znotraj pogona Unreal Engine 5, žal pa nismo dobili nobenih informacij glede datuma izida, bo pa tole ekskluziva za konzolo PlayStation 5 in PC.

Naslednji predstavljeni projekt je bil Silent Hill: Townfall. Na njem skupaj delata razvijalec Annapurna, ki se je nazadnje podpisal pod odlični mačji Stray in bolj neznani studio No Code. Za Townfall smo dobili kratki dražilnik, a zaenkrat nimamo pojma, kaj ta igra je, razvijalec pa je namignil, da bomo več informacij dobili naslednje leto.

Tretji naslov sliši na ime Silent Hill: Ascension in na njem delajo kar trije razvijalci: Genvid, Bad Robot, čigar šef je znani režiser JJ Abrams in Behaviour Interactive, ki je izdelal igro Dead By Daylight. O Ascension je bilo povedanih veliko besed, a zelo malo konkretnih informacij. Šlo naj bi za neko interaktivno izkušnjo, ki jo bomo lahko igrali z drugimi in vsaka poteza bo vplivala na razvoj dogodkov, očitno pa bo tu prisotna tudi mehanika pošiljanja sporočil.

Za konec pa smo dobili še napoved igre Silent Hill f. To bi lahko označili za naslednji del glavne franšize, ki smo ga nazadnje dobili leta 2012, ko je izšel Downpour. f bo za razliko od vseh prejšnjih delov serije postavljen na Japonsko, dogajanje pa se bo odvijalo leta 1960. Očitno se bo veliko dogajanja vrtelo okoli združevanja rastlin in človeških telesc, razne luknjice bo bodo prestrašile vse tiste, ki jih muči fobija Tryfobia. Projekt nastaja pod vodstvom manj izkušenega razvijalca NeoBards Entertainment, zgodbo pa bo spisal Ryukishi07, ki je znan po strašljivih vizualnih novelah When They Cry.

Prihodnost serije Silent Hill je očitno svetla, še posebej zato, ker bomo končno dobili tudi nov film. Žal se zdijo vsi ti projekti še precej daleč stran od izida, tako da bo treba ostati potrpežljiv še vsaj leto ali dve.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime