Netflixova serija 1899 dobila uradni napovednik, ki ga povsem uniči nerodno izbrana skladba

1899 je nova serija dvojca Baran Bo Odarja in Jantje Frieseja. Če vam ti dve imeni ne pomenita nič, potem si zagotovo niste ogledali serije Dark, ki nas je na Netflixu zabavala tri sezone in je eden redkih nemških izdelkov, ki je zaradi svoje kakovosti presegel domači trg in postal uspešnica po vsem svetu.

Glede na zadnji uradni napovednik bo 1899 z Darkom delil kar nekaj DNK-ja. Čaka nas temačna zgodba, ki se bo tokrat preselila na ocean, spremljali pa bomo zgodbe priseljencev, ki pa med plovbo naletijo na neprijetno presenečenje. Naletijo namreč na še eno ladjo Prometheus, ki je mesece nazaj preprosto izginila in za katero so vsi sumili, da je preprosto potonila. Potnike in kapitana ladje zdaj čaka težka odločitev: naj ladjo preprosto ignorirajo in nadaljujejo pot ali pa se odpravijo na njen krov?

No, ni težko ugibati, za kaj so se na koncu odločili, saj drugače ne bi dobili 8 epizod serije, ki vsebuje enega mojih najljubših začetnih zapletov. Preprosto obožujem takšne zgodbe in najbolj sem jih vajen pri znanstveno fantastičnih grozljivkah tipa Osmi potnik ali pa celo igrah, kot je denimo prvi Dead Space. Glede na kadre iz napovednika nas tudi tule čaka kar nekaj srhljivosti, ki pa bo prežeta tudi z elementi znanstvene fantastike.

Napovednik ni slab – vsaj nekje do polovice ne. Zaradi nekega razloga se je nekomu porodila ideja, da bi nato srhljivo glasbo nato prekinil in uvedel pesem All Along the Watchtower, ki jo je ustvaril Jimi Hendrix. In ta je dober dokaz, kako lahko tako nerodno izbran komad povsem izniči stopnjo napetosti in intrige, ki jo lahko pripravi dobro zrežiran napovednik. All Along the Watchtower bolj sodi v kakšen vietnamski film, ta pesem pa se je tudi povsem dobro poklopila z igro Mafia 3. V 1899 pa izpade preprosto čudno in to toliko bolj, ker napovednik poprej res dobro zgradi atmosfero misterija, ki ga bomo počasi raziskovali skozi posamezne epizode.

Napovednik je resda malce pokvaril vtise serije, je pa vsaj dodal datum izida, ki se bo zgodil že 17. novembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime