Age of Mythology dobiva predelavo, Age of Empires pa prihaja na konzole

Franšiza Fallout ni edina, ki te dni praznuje bogato obletnico. Mineva namreč tudi 25 let, odkar je na trg prišel prvi del serije strategij Age of Empires, prvenec pa je takrat spočel razvijalec Ensemble Studios, ki je nato spočel še dve nadaljevanji, leta 2002 pa je ustvaril tudi ločeno igro Age of Mythology.

Slednja ima še danes veliko privržencev, zadeva pa se je igrala podobno kot Age of Empires, le da je bila tu primešana še fantazija. Tako ste lahko v svoji vojski držali navadne vojake, pridružile pa so se jim še razne mitološke pošasti, v igralno formulo pa so posegle še božje moči. Age of Mythology je ob svojem izidu predstavil tri ljudstva: Egipčane, Grke in Norvežane, temu pa so nato dodali še Kitajce in Atlantide.

Microsoft je v zadnjih letih poskrbel za predelavo vseh naslovov znotraj Age of Empires franšize, zdaj pa se nekaj takšnega pripravlja tudi za Age of Mythology, saj je založnik včeraj napovedal prenovo pod imenoma Age of Mythology: Retold. Dobili smo kratki dražilnik, a ništrc igranja, bo pa predelava vsebovala nadgrajeno grafično podobo in predelane igralne sisteme.

Z najavami včeraj ni bilo konec, saj je Microsoft dodatno napovedal še predelavo iger Age of Empires 2 in 4, ki bosta prvič v zgodovini prispeli tudi na konzole. Kratki dražilnik napove, da so po takšni predelavi igralci že dolgo vzklikali, ni pa jasno, kako bo razvijalec kontrole, ki so bile od vedno narejene za miško in tipkovnico, predelal za igralni plošček. Microsoft pravi, da bo to izbirno in da bomo lahko na konzoli Xbox Series X in S kadarkoli priklopili miško ter tipkovnico, a da bo povsem mogoče igrati tudi s kontrolerjem, možno pa bo tudi deljenje strežnikov z igralci na PC-ju. Več o predelavi si lahko preberete na uradni strani.

Age of Empires 2: Definitive Edition bo na konzole prispel 31. januarja 2023, medtem ko bo Age of Empires 4 prispel nekoliko kasneje. Age of Mythology: Retold zaenkrat nima datuma izida.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime