Fallout 4 bo naslednje leto dobil uradno nadgradnjo

Praznovanje 25. obletnice franšize Fallout se počasi bliža h koncu in založnik ter razvijalec Bethesda nam je v tem času pripravil več presenečenj, med katerimi je najbolj izstopala brezplačna kopija igre Fallout 3 Game of the Year Edition, ki jo še vedno lahko prevzamete znotraj trgovine Epic Games.

Preden pa je razvijalec zabavo zaključil in ugasnil luči, pa je najavil še zadnjo dobroto, ki se tiče igre Fallout 4. Ta je danes stara že 7 let, Bethesda pa jo namerava malce obnoviti preko brezplačne nadgradnje, ki bo primarno namenjena trenutnim konzolam Xbox Series X in PlayStation 5. Igralci teh sistemov boste prejeli posebno nadgradnjo, ki bo omogočala višje in bolj stabilne sličice na sekundo v ločljivosti 4K, brezplačno vsebino iz Creation Cluba in celo nekaj popravkov hroščev.

Zanimivo je, da bo ta nadgradnja prišla tudi za PC, ki vse tehnične nadgradnje praktično že vsebuje. Zadeva bo verjetno malce spominjala na tisto nadgradnjo Skyrima, ki je izšla pod imenom Anniversary Edition, ta pa za PC-jaše ni prinesla ničesar res novega, je pa dodobra izničila združljivost z modifikacijami, ki bodo verjetno trpele tudi pri prenovljeni verziji Fallouta 4.

Nadgradnja prihaja enkrat v 2023, Bethesda na svojem uradnem blogu pa ni želela izdati kakšnega bolj specifičnega datuma.

Založnik je sicer povedal, da je Fallout 5 načrtovan, a je še hudo daleč stran, saj morata prej iziti igro Starfield in The Elder Scrolls 6. To je veliko let čakanja, a morda nas prej razveseli razvijalec Obsidian Entertainment, ki je leta nazaj priskrbela igro Fallout: New Vegas. Šef studia je namreč nedavno izdal, da bi njegova ekipa zelo rada ustvarila nov Fallout naslov in glede na to, da si tako Obsidian, kot tudi Bethesdo zdaj lasti Microsoft, morda to niso več samo pobožne želje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime