Strežniki igre Dark Souls 2 zopet živijo, a originalni Dark Souls bo za večno upokojen

Preteklo je že kar nekaj mesecev, odkar je razvijalec FromSoftware zaradi velike ranljivosti onemogočil večigralske kapacitete vseh PC izdaj franšize Dark Souls. Koda je bila najprej zakrpana pri zadnji igri Dark Souls 3, razvijalec pa je včeraj napovedal tudi ponovno vstajenje strežnikov igre Dark Souls 2.

To je sicer naslov, ki je med Souls veterani najmanj cenjen, a sam imam nanj lepe spomine in pri nedavnem preigravanju sem spoznal, da je tole veliko počasnejša igra, kot pa jo pomnim, a jo imam zaradi tega samo še raje. Če bi le kontrole bile malce boljše, saj se je razvijalec takrat zaradi nekega razloga odrekel 360-stopinjskega premikanja, zaradi česar je nadzor mestoma naravnost obupen.

Dark Souls 2 zdaj ponovno živi v vsem svojem sijaju, tako da se lahko že spravite v merjenje moči z drugimi igralci preko načina PvP, morda pa bi radi komu samo malce zagrenili življenje med njegovim preigravanjem kampanje ali pa kje komu pustili kakšno sporočilo. Vse to je zdaj mogoče preko oživljenih strežnikov, a ti so bili vzpostavljeni samo za verzijo igre Dark Souls 2: Scholar of the First Sin, saj ta teče na knjižnici DirectX 11. FromSoftware namerava popraviti tudi originalni Dark Souls 2, le da ta teče na DirectX 9 in bo potreboval malce več časa.

Slabe novice pa so prišle za lastnike originalne igre Dark Souls: Prepare to Die Edition. Ta je izšla 10 let nazaj in je bila na sploh prva igra razvijalca FromSoftware za PC. Žal je bila predelava živ obup, saj denimo ni sploh omogočala višjih ločljivosti, igranje pa je bilo mogoče samo preko igralnega ploščka. Razvijalec je med prečesavanjem kode odkril, da je ta preveč zastarela in da igri ne bo ponovno vzpostavil strežnike. To sicer ni tako presenetljivo, saj originalne igre sploh ni več mogoče kupiti in nadomestila jo je predelava Dark Souls Remastered, tej pa namerava FromSoftware spet omogočiti strežnike, a datuma za to še nima.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime