CDPR napovedal predelavo prvega Witcherja

Razvijalec CD Projekt RED je nedavno razkril svoje načrte glede prihodnosti in nepresenetljivo se ta vrti okoli franšize The Witcher. Tretji del te sage jih je namreč označil za enega najbolj spoštovanja vrednega razvijalca znotraj igričarske industrije, ta ugled pa jim je spolzel iz rok ob izdaji zadnjega naslova Cyberpunk 2077.

Poleg povsem nove trilogije je razvijalec napovedal še dve ločeni igri, ki se bosta prav tako odvijali v bogatem svetu Witcherja. Oba projekta sta nosila samo kodni imeni, zdaj pa se je izkazalo, da je Canis Majoris v resnici predelava čisto prvega Witcherja, ki je izšel leta 2007 in je bila tudi čisto prva igra razvijalca CD Projekt RED.

Najava je prišla preko Twitterja, ta pa je še napovedala, da bo pri ustvarjanju predelave vodilno vlogo nosil studio Fools Theory. Tudi ta prihaja iz Poljske in v njegovih vrstah lahko najdemo kar nekaj programerskih veteranov, ki so si pred tem kruh služili pri CD Projekt RED-u in so pomagali pri izdelavi originalnih The Witcher iger. Fools Theory je sicer 5 let nazaj izdal svojo lastno igro Seven: The Days Long Gone, zdaj pa so se očitno odločili obiskati svoje stare korenine.

Tudi CDPR bo pomagal pri izdelavi, a samo kot kreativni nadzornik. Predelava bo ustvarjena v pogonu Unreal Engine 5, kar ni presenetljivo, saj bodo na tej kodi delovale vse bodoče igre izpod rok založnika CD Projekt.

Originalni The Witcher je vsekakor več kot vreden predelave, saj vsebuje neroden boj, ki je v bistvu samo ritmično klikanje. Svet je sicer bogat in vreden raziskovanja, a ga omejuje dejstvo, da Geralt ne zna skočiti, tako da mora igralec večkrat prehoditi ene in iste poti, namesto da bi samo preskočil bližnjo ograjo.

A zgodba je hudo zanimiva, morda celo bolj od tiste iz tretjega dela in igralci bodo tako končno dobili priložnost videti zgodovino Geralta, ki se v prvem delu zbudi z močnim glavobolom in amnezijo.

CDPR pravi, da je projekt še v zgodnji fazi izdelave, tako da bo trajalo še kar nekaj časa, preden bomo dobili kakšen igralen napovednik. Med čakanjem se bomo lahko pozabavali v predelavi tretjega dela, ki je še vedno napovedan za 2022 – zadnje govorice pravijo, da se naj bi to zgodilo v začetku decembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime