The Witcher 3 predelava bo izšla proti koncu 2022

Razvijalec CD Projekt RED je predelavo svoje slavne igre The Witcher 3 prvič napovedal septembra 2020, a to so bili drugi časi, saj takrat še ni izšel Cyberpunk 2077, ki je za večno očrnil sloves tega poljskega razvijalca. Predelava bi morala nato iziti v 2021, a to se ni zgodilo, CDPR pa je bil med tem časom nenavadno tiho.

Končno so o projektu spet spregovorili nedavno, ko so svetu zaupali, da je bil razvoj vzet iz rok zunanjega razvijalca Saber Interactive, ki je pred tem igro predelal za konzolo Nintendo Switch. CDPR sicer ni javno povedal kaj točno je razlog te odločitve, a veliko jih je ugibalo, da je na predelavi delala ruska veja Saberja, tej državi pa Poljaki te dni niso ravno naklonjeni.

CD Projekt je samo najavil, da bodo razvoj dokončali sami, a najprej morajo oceniti, koliko je bilo že postorjenega in koliko dela jih še čaka. Te ocene so bile zdaj očitno opravljene in razvijalec je bo 7. obletnici igre najavil, da bomo predelavo igrali v zadnji četrtini 2022. Bolj točnega datuma nismo dobili, a dobro je vsaj vedeti, da bomo letos igrali vsaj nekaj novega izpod njihovih rok, saj je bil prvi dodatek za Cyberpunk 2077 prestavljen v 2023.

Nadgradnja Witcherja 3 je namenjena predvsem konzolnim igralcem, saj bo vsebovala optimizaciji za konzoli PlayStation 5 in Xbox Series X, a prav bo prišla tudi PC-jašem. Obljubljeno je ray tracing osvetljevanje, boljše teksture in hitrejše nalaganje stopenj, nadgradnja pa bo brezplačna za vse lastnike originalne igre.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime