Steam na PC-ju dobiva uporabniški vmesnik iz Steam Decka

Pri testiranju naprave Steam Deck sem bil presenečen nad marsičem – med drugim me je nepripravljenega ujel tudi sam uporabniški vmesnik. Ta je sicer v določenih pogledih preslikava tistega iz PC-ja, ki ga lahko preklopimo v način Big Picture, ta pa je namenjen predvsem vsem tistim, ki bi radi vse nadzorovali preko televizorja in igralnega ploščka.

Big Picture na PC-ju živi že kar 10 let in vmes ni dobil kakšne bistvene vizualne prenove. To se bo kmalu spremenilo oziroma so bile spremembe že uveljavljene, saj je Valve začel s selitvijo uporabniškega vmesnika iz Decka na PC, zadeva pa je zdaj že na voljo za beta testiranje.

Prenovljeni Big Picture vsebuje povsem nov domači zaslon, boljše iskanje, napredni sistem obvestil in boljši sistem predrugačenja nadzornih shem kontrolerja. Vse je namenjeno temu, da lahko do raznih nastavitev, iger in prijateljev dostopate hitreje in bolj inovativno. Osebno zadeve še nisem stestiral, a res upam, da je Valve prenesel tudi možnost enostavnega preklopa med različnimi uporabniškimi računi, tako da ti ni treba vedno tipkati imena računa ter gesla, ampak samo preprosto klikneš na ikono drugega računa in vse je nared za uporabo.

steam

Beta testiranje je na voljo vsakemu, boste pa v Steamu morali najprej privoliti v prenos beta verzije. To storite tako, da skočite pod “Settings” in nato greste pod “Account” in tam privolite v “Beta Participation”. Nato morate na namizju ustvariti bližnjico do Steama, kjer pod cilj dodate ukaz -gamepadui – pred tem ne pozabite še dodati presledka.

Za vse težave pri beta testiranju se lahko vedno obrnete na uradni forum.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime